Na slatinskom jezeru Javorica obilježen Međunarodni dan joge

Danas (subota) je na jezeru Javorica u Slatini, četvrtu godinu zaredom, obilježen Međunarodni dan joge. Manifestaciju koja se održava diljem svijeta i u dvadeset hrvatskih gradova, organizirala je Udruga AUM iz Slatine, a program je vodila Svjetlana Dupan, predsjednica Udruge AUM.

Slatinu je ovom prigodom posjetio izaslanik Veleposlanstva Republike Indije, glavni kancelar Manohar Lal sa suprugom Vanitom Dolya i sinom, a dobrodošlicu u ime Grada Slatine zaželio im je gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić.

Yoga

Na jezeru Javorica okupilo se tridesetak sugrađana među kojima i gosti iz Virovitice i Slavonskog Broda. Program je izveden u skladu s propisanim protokolom koji se provodi diljem svijeta, a sastoji se od vježbanja joga položaja, asana, vježbi disanja, pranajame i meditacije.

– Naši su sugrađani imali priliku prakticirati Osho aktivnu meditaciju i zvučnu meditaciju uz zvuk tibetanskih zdjela. Međunarodni dan joge u Slatini održan je pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Indije, Grada Slatine, Virovitičko-podravske županije i Turističke zajednice Grada Slatine kojima se od srca zahvaljujemo na potpori i sudjelovanju u obilježavanju ove manifestacije širenja osjećaja jedinstva, ljubavi i harmonije sa svim živim bićima – rekla je predsjednica Udruge AUM Svjetlana Dupan.

(www.icv.hr, adf, AUM Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content