Ministarstvo poljoprivrede: 786 milijuna kuna za mjere ruralnog razvoja

Na sjednici Hrvatskog sabora održanoj u petak, 18. lipnja, usvojen je rebalans Državnog proračuna kojim je Ministarstvu poljoprivrede dodijeljeno dodatnih 110 milijuna kuna, od čega se čak 86 milijuna kuna odnosi na nacionalni udio sufinanciranja od 15 posto u provedbi mjera Programa ruralnog razvoja, zahvaljujući brojnim investicijama hrvatskih poljoprivrednika koje su brže od očekivanog. Pri osiguravanju nacionalnog udjela istovremeno se povećavaju i sredstva u okviru Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj za 700 milijuna kuna.

– Vlada Republike Hrvatske uvijek pronalazi sredstva kako bi mogla podržati i pratiti investicijski ritam hrvatskih poljoprivrednika. Investicije u poljoprivredu su sve brže i vrijednije, unatoč tržišnim poremećajima u ovoj i prošloj godini. To je rezultat, prije svega, vrijednog, napornog i sve uspješnijeg rada hrvatskih proizvođača i prehrambene industrije – ističe ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Ostala dodijeljena sredstva namijenjena su za pojačane kontrole u cilju osiguravanja zaštite zdravlja građana i sigurnosti hrane te za hitne reakcije u tržišno osjetljivim sektorima kao što su pčelarstvo i proizvodnja šećerne repe.

(poljoprivreda.gov.hr, foto: ilustracija, M. Rođak)