Najveća prošlotjedna brzina zabilježena u Gradini, u Bušetini muškarac napuhao 3,24 promila

Tijekom proteklog tjedna su u nadzoru prometa policijski službenici utvrdili 309 prekršaja, izvijestila je PU virovitičko-podravska. Riječ je o 28 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 101 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 77 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 22 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, dva prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u Gradini u četvrtak u 14.25 sati gdje je utvrđeno da je vozač osobnog automobila, na dionici ceste na kojem je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, upravljao brzinom od 136 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.24 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 43 godine koji je zatečen kako upravlja vozilom subotu u 13.15 sati u Bušetini.

Protekli tjedan su po čl. 137. Prekršajnog zakona zadržana dva vozača bicikla zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, dok su tri vozača osobnih automobila uhićena po čl. 134. istoga zakona zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, a jedan još i zbog upravljanja vozilom za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom.

Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano 13 prometnih nesreća u kojima je pet osoba lako ozlijeđeno, jedan pješak, dva vozača i putnik u osobnom automobilu i jedan vozača mopeda. Kod dva počinitelja prometnih nesreća je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content