Nove kontrole u prometu: Policija će u petak i za vikend pojačano kontrolirati mlade vozače, evo što posebno

Foto: icv.hr, ilustracija

U prvih pet mjeseci ove godine se na području Virovitičko-podravske županije dogodilo 218 prometnih nesreća i u njima su 3 osobe poginule, 23 su teško ozlijeđene i 69 sudionika u prometu je lako ozlijeđeno, što u odnosu na isti period prošle godine predstavlja pogoršanje stanja za 37 evidentiranih prometnih nesreća, 3 smrtno stradale, 5 teško ozlijeđenih i 31 lako ozlijeđenu osobu.

Na pogoršanje stanja sigurnosti najviše je utjecalo povećanje broja prometnih nesreća uzrokovanih upravljanjem vozilom neprilagođenom brzinom, pa je tako u prvih 5 mjeseci 47 prometnih nesreća uzrokovano upravljanjem vozilom neprilagođenom brzinom, utjecaj alkohola je utvrđen kod 25 počinitelja prometnih nesreća, 34 prometne nesreće su uzrokovali mladi vozači, a niti jedan od 2 smrtno stradala sudionika prometnih nesreća u osobnim automobilima nije koristio sigurnosni pojas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Zbog pogoršanja stanja sigurnosti u prometu, a u cilju podizanja na višu razinu, policijski službenici će i predstojećeg vikenda vršiti pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, ali i svih ostalih prekršaja koji su uzroci prometnih nesreća s najtežim posljedicama.

U petak, 04. lipnja od 16 do 24 sata i u noći sa subote na nedjelju, 05./06. lipnja od 20 do 04 sata policijski službenici će na području cijele policijske uprave biti provedena akcija nadzora prekršaja 4 ubojice u prometu i sudjelovanja u prometu mladih vozača.

(PU virovitičko-podravska)