OPĆINA ČAĐAVICA Održana svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu Dana općine

U povodu Dana općine, blagdana sv. Petra, jučer (petak) je u Društvenom domu u Čađavici održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Čađavica.

Nakon intoniranja hrvatske himne i odavanja počasti svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima minutom tišine, sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Josip Piskać pozdravivši sve nazočne, među kojima su bili i saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement, načelnici susjednih općina, predstavnici institucija s područja Virovitičko-podravske županije, vijećnici Općinskog vijeća Čađavice, te drugi gosti i mještani.

– Prilikom obilježavanja Dana općine prisjećamo se što smo učinili u proteklih godinu dana, ali najavljujemo i sve ono što planiramo u idućem razdoblju. Općinsko Vijeće je u proteklom mandatu održalo 23 redovne sjednice i 2 izvanredne na kojima je postignut kompromis. Općinska vlast, na čelu s načelnikom i Općinskim vijećem, treba prepoznati nastojanja koja su usmjerena ka razvoju i napretku naše općine. Zbog toga su nam naši građani na održanim lokalnim izborima i dali povjerenje koje ćemo opravdati, jer mi znamo kako, možemo i hoćemo. I nadalje ćemo raditi za kvalitetan život svih stanovnika naše općine. Zahvaljujem se svim vijećnicama, općinskom načelniku, resornim ministarstvima, agencijama, županu sa suradnicima, kao i našim saborskim zastupnicima što su podržali naše prijedloge i projekte, koji će doprinijeti većoj kvaliteti života naših stanovnika, a to je ipak ono najvažnije u našem javnom djelovanju. Poštovani vijećnici vama se zahvaljujem na suradnji i pozivam vas da tako nastavimo i dalje – rekao je predsjednik Općinskog vijeća Čađavice Josip Piskać.

IMG 0055

Sva nazočne pozdravio je i zahvalio im se na dolasku načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević.

– Veliko hvala našim biračima koji su nam na izborima dali punu podršku, jer su prepoznali naš rad i dali nam ponovno povjerenje voditi općinu na dobrobit svih stanovnika. Unatoč ograničenim proračunskim mogućnostima i zahvaljujući fiskalnoj decentralizaciji, koju nam je omogućila Vlada Republike Hrvatske na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem, nastojimo ulagati sredstva u sva naselja općine. Posebno me veseli projekt izgradnje Dječjeg vrtića u Čađavici koji trenutno pohađa 48 djece. Projekt je financiran sredstvima Agencije za plaćanja u poljoprivredu, ribarstvu i ruralnom razvoju. Iza nas su još mnogi odrađeni projekti prošle godine, od kojih bih izdvojio, izgradnju autobusnog stajališta u Čađavici, uređenje Mjesnog doma u Starinu, uređenje zgrade za potrebe udruga u Čađavici-Dom udruga, uređenje školskog igrališta u Čađavici, uređenje središta Čađavice…

No, mi tu nećemo stati, jer idemo u realizaciju puno novih projekata od kojih su dva od posebne važnosti, ne samo za stanovnike općine čađavica, nego i Virovitičko-podravske županije. Jadan od ta dva velika projekta je izgradnja Regionalne klaonice s rasjekaonicom mesa i hladnjačom u Čađavici vrijednosti oko 31.233.998 kuna, te izgradnja geotermalne elektrane u Čađavici vrijednosti 530.000.000 kuna. Tu su i mnogi manji projekti, ali ne i manje važni za naše žitelje koje ćemo uskoro realizirati. Želim se zahvaliti mještanima na razumijevanju i sugestijama, vijećnicima Općinskog vijeća koji su donosili odluke i druge akte iz svoje nadležnosti za dobrobit i napredak općine, službenicima općine koji su svojim zalaganjem doprinijeli realizaciji navedenih projekata, Razvojnoj agenciji VIDRA koja nam uvelike pomaže pri aplikaciji većih projekata. Zahvaljujem cijenjenim gostima koji su svojim dolaskom uveličali današnju svečanost, kao i svima onima koji su nam se ovih dana priključili u programima obilježavanja Dan općine. Svim stanovnicima općine Čađavica čestitam blagdan sv. Petra apostola, Dan općine Čađavica, a svim Petrama i Petrima želim sretan imendan, kao i gostima ugodan boravak u našoj općini – rekao je općinski načelnik Mirko Rončević.

IMG 0056

Nazočnima su se još obratili zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement i saborski zastupnik Josip Đakić.

– Prije svega, zahvaljujem vam se na pozivu za sjednicu te čestitam tebi načelniče Mirko na osvojenom petom mandatu i koaliciji HDZ-a i HSLS-a. To dokazuje rezultat tvog rada i rada Općinskog vijeća u svim dosadašnjim odrađenim mandatima. Svečana sjednica je prigoda da se prisjetimo što je napravljeno od prošle svečane sjednice do danas, a stvarno vidimo da se u vašoj općini vodi briga o infrastrukturi, vodi se briga za starije i nemoćne, ali i briga za mlade. Pohvaljujem rad Općine Čađavica, prije svega zbog izgrađenog vrtića što je preduvjet za ostanak mladih obitelji na ovom području. Drago mi je da u svim vašim projektima Županija može biti partner, a tako će biti i ubuduće. Za kraj bih iskoristio prigodu da svim žiteljima općine Čađavica zaželim sretan Dan općine i blagdan vašeg zaštitnika sv. Petra – rekao je zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement.

IMG 0065

– Vjerujem da svi mi u ovom svečanom trenutku želimo čuti zbroj svih onih pozitivnih djela koja su učinjena u proteklom razdoblju. Vjerujem da nije tih pozitivnih djela, provedenih projekata, da načelnik Mirko sada ne bi bio ovdje, već bi to bio netko drugi. Vjerujem da su njegov trud, rad i marljivost pokazali da se može i u manjim lokalnim sredinama dobro raditi i stvarati na dobrobit svih mještana, mještana svih naselja u općini Čađavica. Čestitam vam na svim uspjesima koje ste postigli u proteklom periodu, a uvjeren sam da će tako biti i ubuduće. Želim vam čestitati Dan općine, blagdan sv. Petra i Pavla – rekao je saborski zastupnik Josip Đakić, te naglasio da će Općina Čađavica i nadalje imati potporu Županije i njega kao saborskog zastupnika, kao i saborske zastupnice Vesne Bedeković.

IMG 0071

Uoči svečane sjednice Općinskog vijeća na Mjesnom groblju u Čađavici, kod središnjeg križa, polaganjem upaljenih lampiona i vijenca odana je počast svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima. Molitvu je predvodio župnik čađavačke Župe sv. Petra apostola Stjepan Vuk.

(www.icv.hr, adf; foto: D. Fišli)

Povezane vijesti

Skip to content