Osnovnoškolcima i dalje besplatni udžbenici i radni materijali: U novoj pedagoškoj godini vrtić i u staroj zgradi COOR-a

Na aktualnom satu 3. sjednice Gradskog vijeća Grada Virovitice, odgovarajući na vijećnička pitanja, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica dao je informaciju o nabavi udžbenika i radnih materijala za novu školsku godinu, kao i provedenom natječaju za upis u Dječji vrtić Cvrčak Virovitica.

– Što se tiče nabave udžbenika i radnih materijala, zaprimili smo obavijest Ministarstva znanosti i obrazovanja da će Ministarstvo, odnosno Republika Hrvatska za osnovnoškolce platiti udžbenike koji su obavezni i koji ulaze kao eksperimentalni u pojedine razrede. Ostali materijali će se naslijediti, odnosno djeca će dobiti materijale koje smo prošle godine kupili, dok ćemo ostatak dokupiti. Kada vidimo što je upotrebljivo od radnih materijala, odnosno što se može i dalje koristiti, donijet ćemo odluku koja će biti, nadam se, na zadovoljstvo i učenika i roditelja – rekao je Alen Bjelica dodavši da će učenici obavijest dobiti po dolasku po svjedodžbe ili putem sredstava javnog priopćavanja te na službenim stranicama matičnih škola.

Alen Bjelica

Na pitanje o objavljenim rezultatima za upis djece u Dječji vrtić Cvrčak u novoj pedagoškoj godini, pročelnik Bjelica istaknuo je da su pristigle ukupno 194 prijave, a novoprimljeno je 150 djece.

– U pedagoškoj godini 2021./2022. vrtić će pohađati 534 mališana. Što se tiče neupisane djece, njih 16 nije upisano jer nema uvjet jer nije napunilo godinu dana starosti, odnosno neće napuniti zaključno do 31. kolovoza te će naknadno biti upisana tijekom godine kada navrše godinu dana. Neupisano je ostalo njih 25 jer nisu ostvarili osnovni kriterij – da su oba roditelja zaposlena – rekao je A. Bjelica naglasivši da su u vrtić primljena sva djeca čija su oba roditelja zaposlena te će biti upisivana sukladno planu upisa za 2021./2022. godinu.

Inače, od nove pedagoške godine u funkciji vrtića bit će i zgrada u Ulici Ljudevita Gaja gdje je do prije dvije godine bio COOR. Zgrada je uređena i prenamijenjena za potrebe vrtića i u nju će biti smještene tri skupine, a sve kako bi se omogućilo da sva djeca koja zadovoljavaju uvjete mogu pohađati vrtić.

Pročelnik Bjelica obavijestio je na aktualnom satu i da Grad Virovitica i dalje planira nastaviti. U suradnji s Razvojnom agencijom VTA, osnovnim školama Vladimir Nazor i Ivane Brlić – Mažuranić te s COOR-om, s provedbom projekata za pomoćnike u nastavi te prehranom za djecu u riziku od siromaštva. Projekti su prijavljeni te se čekaju rezultati.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content