Ovog ljeta u Orahovici brojne ljetne manifestacije: Sajam vina i kulena, Igre na vodi, a održat će se i “Zbogom školo do jeseni”

Grad Orahovica i Turistička zajednica pripremaju ljetne manifestacije. Unatoč otkazivanju Orahovačkog proljeća zbog epidemioloških mjera, puno je onih manifestacija i sadržaja koje je moguće organizirati. Tako će Orahovica ovoga ljeta uživati u Sajmu vina i kulena, Jezerskim susretima i igrama na vodi te nizu drugih sadržaja, među kojima i manifestacija ”Zbogom školo do jeseni” koja će se po prvi puta održati u Orahovici u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom.

– Teško smo prihvatili to otkazivanje Orahovačkog proljeća i Cvjetnog korza, ali imamo velike planove ovoga ljeta s ostalim sadržajima. Sve počinje besplatnom dvodnevnom igraonicom Pagoland, a sve one sadržaje koji su bili dio Orahovačkog proljeća pokušat ćemo organizirati pa je tako već dogovoren Kup Orahovice u sportskom ribolovu te Turnir u trapu, odnosno gađanju glinenih golubova koji će ove godine biti i memorijalni. Isto tako bit će postavljen i lunapark koji posebno veseli naše najmlađe, dakle sve ono se što u ovom kratkom vremenu može organizirati našim će sugrađanima omogućiti – kaže gradonačelnik Orahovice Saša Rister te najavljuje i ostale manifestacije tijekom ljeta.

– Želja nam je što više toga organizirati na našem prelijepom Orahovačkom jezeru pa tako će i ove godine biti održan Sajam vina i kulena, a s ekipom iz Pagolanda dogovaramo organizaciju Jezerske susrete i igre na vodi, a sve u cilju okupljanja što većeg broja ljudi. Tijekom sljedećeg tjedna imamo sastanak na kojem ćemo utvrditi sve datume i satnice održavanja i napraviti jedan ljetni kalendar događanja i onda o tome obavijestiti javnost – nastavlja Rister te dodaje kako će ove godine po prvi puta u povijesti, u Orahovici biti održana manifestacija ”Zbogom školo do jeseni”.

– 11. lipnja po prvi puta smo u naš grad uspjeli dovesti ovaj lijep događaj i to u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom i našim školama. Ovaj događaj bit će održan u središnjem gradskom parku i bit će prisutni učenici svih županijskih osnovnih i srednjih škola uz zabavni program i to je jedan korak više ka promociji našeg grada – zaključio je Rister.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content