POČINJE EURO, OTVARAJU ITALIJA I TURSKA Azzurri bez poraza 27 utakmica, Turci veliki misterij

Nakon godinu dana odgode zbog pandemije koronavirusa, danas (petak) će konačno početi nogometni EURO. Prva utakmica igra se u Rimu na Olimpijskom stadionu (21 sat, HTV 2) između Italije i Turske, a taj dugo iščekivani dvoboj s tribina bi danas trebalo pratiti 16.000 navijača.

Domaćini Talijani ponovno su vratili kult reprezentacije. Nakon što se nisu uspjeli kvalificirati na Svjetsko prvenstvo 2018. godine, izbornik Roberto Mancini i Azzurri nisu poraženi već 27 utakmica zaredom, još od rujna 2018. i utakmice s Portugalom u Ligi nacija – piše vecernji.hr

– Cilj je bio vratiti podršku navijača prema nacionalnoj momčadi i ponovno steći pobjednički mentalitet, a mislim da smo to i uspjeli. Prihvatio sam ovaj posao jer volim izazove, ali i zbog činjenice da nikada nisam ništa osvojio s reprezentacijom, a igrao sam 20 godina na vrhunskoj razini. Sada je prava prilika za povratak Italije na vrh – rekao je izbornik Italije Roberto Mancini.

Zanimljivo, na dosadašnjih 15 europskih smotri u uvodnim utakmicama domaćini su ostvarili samo pet pobjeda pri čemu je jedna izborena bacanjem novčića.

Reprezentacija Italije prema Transfermarktu vrijedi 771 milijun eura, dok se Turska procjenjuje na 325 milijuna eura. Osim toga, Turci će na ovom turniru biti velik misterij. Mnogi smatraju da će oni biti najveće iznenađenje, a nakon lošeg nastupa u Ligi nacija u kojoj su ispali u niži rang, nanizali su nekoliko poraza i lošijih rezultata. U obzir se sada mora uzeti i činjenica da su u prosjeku druga najmlađa momčad na cijelom turniru, s prosjekom od 25 godina, dok je Italija na prosjeku od 27,7 godine.

– Na ovakvim natjecanjima pamte se dvije utakmice, ona kojom se otvara turnir i finale. Imamo tu sreću da otvaramo, a sada je na nama da dođemo i do finala. Nadam se da ćemo moći prenijeti na teren sve što smo naumili – rekao je turski veznjak Okay Yokuşlu.

Kako god da ova utakmica završi, svima će biti najbitnije to da se konačno uopće i odigrala.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content