Rukometaši Slatine ostali bez prvoligaškog statusa: Četiri pogotka nedostajalo im je za ulazak u viši rang natjecanja

Rukometaši Slatine ostaju u društvu drugoligaša. Kako smo pisali nešto ranije, proteklog se vikenda u Đakovu održao kvalifikacijski turnir za popunu 1. HRL Sjever na kojem su sudjelovali istoimeni domaćin, Valpovka iz Valpova i Slatina.

Podsjetimo, u prvom susretu odigranom u petak 25. lipnja, Đakovo je uvjerljivo svladalo Valpovku rezultatom 32:22. Subota je donijela obračun glavnih favorita za plasman u 1. HRL Sjever, Đakova i Slatine koji je završio neriješeno, rezultatom 29:29, što je značilo da je rukometašima Slatine za ulazak u prvu ligu bila potrebna pobjeda nad Valpovkom s 11 ili više pogodaka razlike.

Slatinčanima to na žalost nije pošlo za rukom. Iako su odigrali odličnu utakmicu slavili su s nedovoljnih sedam pogodaka prednosti (31:24) i tako ostali bez promocije u prvu ligu. Najefikasniji u redovima Slatine bili su Ivan Repić sa sedam i Fran Čurić sa šest pogodaka.

Bio bi to pravi “šlag na tortu” za kraj ove sezone u kojoj su rukometaši Viktora Frajhauta svoje navijače i simpatizere zasigurno učinili ponosnima, no ne treba žaliti. Svoju kvalitetu pokazali su kako u ligaškom tako i u kup natjecanju, stoga slobodno možemo reći kako je ovo tek privremena odgoda njihovog daljnjeg napredovanja.

RK Slatina: Lovro Frajhaut, Ivan Repić 7, Dino Majstorović, Ivan Berkec, Luka Miličić 1, Domagoj Bot, Nikola Brnada, Igor Dragojević 2, Antonio Butorac 2, Ivan Lukac 1, Fran Čurić 6, Matija Lisinski 4, Benjamin Hankić 3, Bojan Bočkaj 1, Martin Lukac 4, trener: Viktor Frajhaut.

(www.icv.hr, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content