Saznajte koji su sve klubovi dosad osvajali Županijski nogometni kup Virovitičko–podravske županije

Županijski nogometni kup Virovitičko–podravske županije igra se od 1992. godine. U srijedu, 16. lipnja na stadionu Školski vrt u Gornjem Bazju igra se 30. finale kupa.

Do sada je deset klubova s različitim imenima osvajalo kup. Po deset puta pehar je odlazio u Viroviticu i Suhopolje, po tri puta u Orahovicu i Grabrovnicu te po jednom u Podgorje, Gornje Bazje i Pitomaču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Na prijelaznom peharu sedam puta je upisano ime Virovitica, dva puta virovitički TVIN i jednom VGŠK, čiji je sljedbenik Virovitica. Šest puta je osvojila Mladost 127, a četiri puta Suhopolje. Po tri puta upisano je ime orahovačkog Papuka i Croatije iz Grabrovnice. Po jednom se na peharu nalaze imena Podgorje, Bratstvo iz Gornjeg Bazja i Pitomača.

Kup natjecanje uvijek pruža mogućnost malim klubovima da se probiju do samog vrha. U povijesti Županijskih nogometnih kupova često favoriti nisu osvajali pobjednički pehar.
Najveće iznenađenje je bilo u prvom finalu, kada su snage odmjerili Podgorje i Viržinija iz Brezovice, koji su do finala srušili nekoliko favorita. Podgorje je na kraju pobijedilo 3:1. Kako piše Virovitički list (5. lipnja 1992. godine) pogotke za Podgorje postigli su Željko Ilijašević, Dražen Jurković i Mario Grizelj, dok je jedini strijelac za Viržiniju bio Marin Kuzman.

(www.icv.hr, mš, foto: K. Toplak)