Subota na Orahovačkom jezeru: Održava se 6. Sajam vina i kulena

Grad Orahovica i Turistička zajednica grada Orahovice organizatori su „6. Sajma vina i kulena“ koji će biti održan na Orahovačkom jezeru sutra (subota) od 17 sati s ciljem prezentiranja domaćih proizvoda i proizvođača. Riječ je o sajmu vina, odnosno vinogradarstva, vinarstva i voćarstva, turizma, tradicije, gastronomije, domaćih proizvoda i suvenira. U sklopu sajma održana su ocjenjivanja vina i kulena, a na svečanom otvaranju najbolji će biti i nagrađeni. 

Na sajmu će, osim vina i kulena, biti predstavljeni i autohtoni i tradicijski ruralni proizvodi i usluge, eno i gastronomski specijaliteti, autohtona događanja i običaji te turistička ponuda ruralnog turizma. Poseban dio sajma je i izbor za Vinsku kraljicu 2021.

– Unatoč svim problemima i neizvjesnosti oko epidemioloških mjera, uspjeli smo organizirati ovaj sajam koji na najbolji mogući način promovira naš grad, njegovu gastronomiju, posebnosti i ljepote te kompletan turizam. Poseban štih Sajmu dat će lokacija, naše prelijepo orahovačko Jezero kao biser turizma ne samo Orahovice, nego i cijele Virovitičko-podravske županije – rekao je orahovački gradonačelnik Saša Rister. O programu događanja i sadržaja Sajma voditeljica Turističke zajednice grada Lana Jurkin kaže:

– Sajam će u 17 sati početi nastupom Puhačkog orkestra DVD-a Orahovica, a otvorit će ga  državni tajnik Ministarstva poljoprivrede te izaslanik ministrice Marije Vučković, Tugomir Majdak. U 17:45 bit će održano proglašenje vinske kraljice, a u 18:00 i proglašenje najbolje ocijenjenih proizvođača kulena i vina te dodjela prigodnih nagrada. U nastavku će nazočne i posjetitelje Jezera zabavljati Tamburaški sastav Čačinački tamburaši, a potom slijedi razgledavanje sajma te degustacija vina i kulena – rekla je Jurkin.            

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content