U akciji Crvenog križa Našice “Jedan razred-jedan paket” učenici prikupili namirnice za one koji žive ispod praga siromaštva

Gradsko društvo Crvenog križa Našice partner je u projektu “Zajedno za društvo jednakih mogućnosti II“ kojeg je nositelj HCK GDCK Osijek iz EU programa FEAD „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza III“.

– U sklopu projekta organizirana je akcija prikupljanja prehrambenih namirnica “Jedan razred – jedan paket” koja je provedena u osnovnim i srednjim školama, a namirnice su namijenjene korisnicima koji žive ispod praga siromaštva.

Pravo na paket prehrambenih namirnica ostvarit će :

– osobe koje nemaju primanja niti jedne vrste

– osobe koje imaju primanja manja od granica praga siromaštva do 1500 kuna po članu kućanstva (ovaj poziv ne uključuje primatelje zajamčene minimalne naknade jer su paketi za njih planirani i osigurani, a datum podjele će biti objavljen) – izvijestili su iz Crvenog križa Našice.

Dodaju kako korisnici koji ispunjavaju navedene kriterije do srijede 9. lipnja trebaju dostaviti izvod iz banke za mjesec svibanj, rješenje o mirovini ili drugi valjani dokument koji sadržava informaciju o primanjima te valjanu osobnu iskaznicu radi utvrđivanja identiteta.

– Prilikom predaje dokumentacije bit će potrebno potpisati izjavu kojom osoba potvrđuje istinitost datih podataka. Dokumentaciju je potrebno dostaviti radi utvrđivanja liste za podjelu. Datum podjele će biti definiran poslije prikupljene dokumentacije – kažu u Crvenom križu Našice.

Ističu još kako je broj paketa ograničen, a ukoliko se na popisu ostvari veći broj osoba od broja paketa, paketi će se prvo dijeliti prioritetnim osobama, bez primanja i osobama s izrazito malim mirovinama (do 1500 kuna)

Ukoliko osobe nisu u mogućnosti same donijeti potrebne dokumente, za njih dokumente može donijeti osoba od povjerenja uz predočenje osobne iskaznice. Osobe koje su ostvarile pravo na paket bit će obaviještene putem pisma. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefonski broj 031/613-275.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content