U “čarobnoj” atmosferi održan 6. koncert “Na livadi na Jankovcu”: Vrhunski našički glazbenici publiku ostavili bez daha

U organizaciji Turističke zajednice općine Čačinci, Parka prirode Papuk i Planinarskog doma Jankovac, u Park šumi Jankovac ponovno je bilo jedinstveno, prelijepo i čarobno. Spoj prirode i glazbe je nešto što se jednostavno mora osjetiti i doživjeti. Održan je, naime, 6. koncert “Na livadi na Jankovcu”.

Tradicionalni je to koncert u Park šumi Jankovac koji svake godine posjetitelje uvodi u ljeto. Ove godine svojim notama, glazbom, glasovima i nevjerojatnim glazbenim umijećem veliki broj nazočnih oduševila je našička Glazbena škola Kontesa Dora predvođena Tamburaškim orkestrom “Dora Pejačević” i vrhunskim maestrom dirigentom Deanom Koprijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Poznate skladbe nekoliko vrsta žanrova izvedene na klaviru, klarinetu, tamburicama ili jednostavno otpjevane na jedan poseban način izmamile su ogroman pljesak nakon svake točke. Uz mlade umjetnike iz tamburaškog orkestra posebno treba istaknuti nevjerojatni pjevački duo Helenu Dadić i Marija Huja, potom solista umjetnika na klarinetu Ivana Krajačića te soliste na klaviru Hanu Knežević, Sanju Vazdar i Emu Korbar.

Na-livadi-na-Jankovcu-8

-Jankovac zauzima posebno mjesto u mom srcu, tu dolazim još od najranijeg djetinjstva i iz te ljubavi prema prekrasnoj prirodi koja je ovdje, nastala je skladba za gudački kvartet “Priča o Jankovcu”. Želja mi je bila, upravo ovdje, na Jankovcu, sljubiti glazbu i prirodu na manifestaciji “Na livadi na Jankovcu”, gdje svakoj noti, svakom odsviranom i otpjevanom tonu, priroda odnosno ptice, vjetar i lišće dodaju svoj zvuk i tako nastaje čarolija, poseban doživljaj za svakog slušaoca, publiku. Drago mi je što se manifestacija održava svake godine i nadam se da će s vremenom biti posjećena u sve većem broju jer koncerti koji se ovdje događaju, taj doživljaj, to se ne može prepričati, gledati na snimci, to je nešto što se mora baš ovdje doživjeti – rekla je idejna začetnica ovog koncerta osječka glazbena umjetnica Andreja Gribl.

Dean Kopri dirigent i voditelj našičkih glazbenika bio je oduševljen emocijama koje pruža sviranje na Jankovcu.

-Još uvijek su glava i srce prepuni, jer dugo smo čekali priliku nastupiti, a atmosfera ovdje na Jankovcu je prekrasna, vrhunski ambijent, puno ljudi, osjećaj ovdje svirati je nešto posebno. Hvala organizatoru na pozivu i siguran sam da ćemo se uskoro ponovno ovdje vidjeti – rekao je Kopri.

Na-livadi-na-Jankovcu-9

Direktorica Turističkog ureda Čačinci Ana Marunica bile je iznimno sretna nakon još jednog odličnog koncerta.

-Uvijek pri pozivu na ovaj koncert na Jankovcu pokušavamo riječima dočarati ovu atmosferu, ali to je nemoguće, to jednostavno moraš osjetiti u sebi. Hvala odličnim glazbenicima iz Našica i veliko hvala našoj Andreji Gribl koja je dala ideju da se ovakvi koncerti održavaju na Jankovcu i donijela u našu općinu i na ovaj biser prirode nešto posebno i jedinstveno – zaključila je Marunica.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)