U e-savjetovanju Pravilnik o provedbi Nacionalnog programa poticanja provedbe uzgojnih programa za toplokrvne pasmine konja

Pravilnik o uvjetima i načinu provedbe mjera Nacionalnog programa poticanja provedbe uzgojnih programa za toplokrvne pasmine konja u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2021. do 2025. godine u postupku je elektronskog savjetovanja te otvoreno za komentare javnosti do 14. srpnja 2021. godine. Za provedbu Programa predviđena su sredstva u iznosu od 6,2 milijuna kuna.

Pravilnik o uvjetima i načinu provedbe mjera Nacionalnog programa poticanja provedbe uzgojnih programa za toplokrvne pasmine konja omogućit će bolji položaj konjogojstva u Hrvatskoj i unaprijediti kvalitetu uzgoja konja pojedinih pasmina za koje se u Republici Hrvatskoj samostalno provode uzgojni programi, organizacije natjecanja u konjičkom sportu, kao i vlasnika pojedinih pasmina konja da sudjeluju na konjičkim natjecanjima i time testiraju radnu sposobnost svojih konja.

Program se provodi od 2015. godine, tijekom čega je ukupni broj grla obuhvaćenih pasmina porastao od 2,5 do 3,7%, broj ždrebadi se povećao za 18,1%, dok se ukupni broj rasplodnih grla povećao za 8,3% za rasplodne pastuhe i 15,9% za rasplodne kobile.

(poljoprivreda.gov.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content