U Virovitici četiri gradska društva Crvenog križa održala iskustvenu radionicu

U GDCK Virovitica u sklopu projekta „Mobilnost za samostalnost“ koji se gotovo godinu dana provodi u GDCK Virovitica održana je, danas (četvrtak), prva iskustvena radionica partnera u ovom projektu. Uz domaćina GDCK Virovitica na radionici su sudjelovali i predstavnici partnerskih organizacija: GDCK Daruvar, GDCK Križevci i GDCK Valpovo.

Cilj radionice bila je razmjena iskustava partnerskih društava Crvenog križa na temu aktivnog i uspješnog starenja te savjetovanja i ophođenja u radu s osobama s Alzheimerovom demencijom i ostalim oblicima demencija.

Gradska društva Crvenih križeva Daruvar, Križevci, Valpovo i Virovitica koja inače djeluju na području četiri županije u dugogodišnjoj su suradnji i prijateljskim odnosima, a kao partneri u ovom projektu doprinijet će sinergijskom učinku provedbe i širenja mreže socijalnih usluga u zajednici, ne samo na lokalnom, već i na regionalnom nivou.

Nakon ove iskustvene radionice u drugoj godini provedbe ovog projekta održati će se još jedna iskustvena radionica a kao rezultat razmjene iskustava biti će izrađena radna bilježnica koja će biti na raspolaganju djelatnicima koji rade u području pružanja socijalnih usluga.

(GDCK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content