VIRKAS 2021. Komedija “Don Quijote od Hrvatske” dolazi u Slatinu, Grabrovnicu i Suhopolje

U sklopu ovogodišnjeg Virkasa, osim u Virovitici, predstave će se održati i u Slatini, Grabrovnici i Suhopolju. Gostovat će komedija o borbi s vjetrenjačama „Don Quijote od Hrvatske“ Malog Teatra. Tako će se prva predstava odigrati u Slatini, u četvrtak, 24. lipnja, druga u Grabrovnici u petak, 25. lipnja i treća u Suhopolju u subotu, 26. lipnja. 

Predstava u Slatini će se održati u POU Slatina, u Suhopolju u dvorištu Centra za posjetitelje Janković te u Grabrovnici na ljetnoj pozornici u Petrovom vrtu koja se nalazi u sklopu Interpretacijskog centra Kuća Petra Preradovića.

Predstave će se u Slatini i Grabrovnici odigrati s početkom u 20 sati, a u Suhopolju u 21 sat. Ulaz u Suhopolju i Grabrovnici je besplatan, dok je u Slatini cijena ulaznice u pretprodaji 40, a na dan predstave 50 kuna.

Don Q programska web final page 0002

Satira za dva glumca po motivima Cervantesovog Don Quijotea. U autoreferencijalnoj predstavi, dvoje glumaca izlazi pred publiku i izvodi bazičnu verziju nekadašnjeg spektakla o bistrom vitezu od Manche. Kroz predstavu se pred publikom otkriva problem za problemom, no unatoč svemu dvojica glumaca spašavaju predstavu svojom dinamičnom međuigrom u kojoj se izmjenjuju smijeh i suze, sukob i igra.

Don Quijote od Hrvatske je tu da prokaže krivde i nepravde, da nam pruži posljednji poziv upomoć i vrati nas tamo gdje je bitno – u kazalište kao mjesto susreta društva, zabave, smijeha, suza, umjetnosti i zdravog razuma.

(www.icv.hr)

Don Q plakat web final page 0001

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content