VIROVITICA – PITOMAČA Nakon dvogodišnje dominacije Papuka traži se novi osvajač Županijskog nogometnog kupa

Danas (srijeda) u 18 sati na stadionu Školski vrt utakmicom finala Županijskog nogometnog kupa u konkurenciji seniora završava službena nogometna sezona u Virovitičko–podravskoj županiji.

Za pobjednički pehar borit će se trećeligaš Virovitica i četvrtoligaš Pitomača. Do sada je Virovitica osam puta osvajala kup, a Pitomači je to pošlo za rukom samo jednom 2018. godine kada je u finalu u dvije utakmice bila bolja od Suhopolja (0:0 i 5:1).

Virovitica je posljednji put Županijski kup osvojila 2017. godine, kada je u dvije utakmice nadjačala Slatinu 2:0 i 3:1. U prošlogodišnjem finalu, koje je zbog pandemije koronavirusa igrano u kolovozu, također na stadionu Školski vrt, orahovački Papuk bio je bolji od Virovitice 4:1.

Susreti nogometaša Virovitice i Pitomače desetljećima su bili borba za međusobni prestiž. Česti su slučajevi prelazaka igrača iz jednog u drugi klub pa tako i danas u redovima Pitomače igraju dvojica igrača koji su ponikli u Virovitici. Riječ je o Luki Skoki i Matku Reščiću, bez kojih trener Ivan Presečan teško može zamisliti prvu jedanaestorku.

S druge strane momčad Virovitice vodi Goran Bosilkovski, koji je svoju igračku karijeru završio u Pitomači, nakon čega je vodio seniorsku momčad. Početkom ove sezone na mjestu trenera zamijenio ga je Ivan Presečan, a Bosilkovski je, nakon kraće pauze, preuzeo kormilo Virovitice.

Obje momčadi u susret finala kupa ulaze nakon poraza koje su doživjele u posljednjim ligaškim kolima protekle subote. Virovitica je u 5. kolu lige za opstanak 3. HNL Sjever gostovala u Varaždinu kod Varteksa. Povela je zgoditkom Roka Horačeka, ali je na kraju poražena rezultatom 3:1.

Slično je prošla i Pitomača u 30. kolu 4. lige Bjelovar- Koprivnica – Virovitica na gostovanju u Slatini. Na početku susreta je dominirala i povela 2:0, ali je na kraju pretrpjela poraz 5:3.

Oba trenera mogu imati opravdanje da im te utakmice nisu puno značile i da su njihovi igrači mislima već bili u finalnoj kup utakmici.

-Nismo igrali kompletni jer sam nedovoljno oporavljene Nikolu Plavšića, Mateja Babića i Milana Prlića čuvao za finale kupa. Nakon što sam s kloštranskom Mladosti osvojio Županijski kup Koprivničko–križevačke županije, bilo bi lijepo da sad s Pitomačom osvojim i Nogometni kup Virovitičko–podravske županije – rekao nam je trener Pitomače Ivan Presečan.

-U posljednjih desetak godina kao igrač pet puta sam osvojio kup: jednom s Viroviticom, tri puta s Croatijom iz Grabrovnice i posljednju titulu, kao igrač Pitomače. Sada mi se pruža prilika da kao trener osvojim kup s Viroviticom. Igrat ćemo u kompletnom sastavu i vjerujem da možemo doći do trofeja – optimističan je trener Virovitice Goran Bosilkovski.

Glavni sudac bit će Goran Loparac iz Sladojevaca, prvi pomoćnik Nikola Kečkiš iz Virovitice, a drugi Mario Lončar iz Čačinaca. Dužnost četvrte sutkinje obnašat će Barbara Vidović – Volenik iz Milanovca, dok će delegat biti Željko Stipanić iz Slatine.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content