Volonteri Udruge KrEdA ugostili učenike razredne nastave i održali mini edukativno druženje

Na edukativnom susretu koji se dogodio u utorak, 15. lipnja, u prostoru Općinske knjižnice Matija Gubec u Suhopolju bilo je vrlo zabavno i živo.

Dio je to projektnog tjedna koji provode učitelji centralne i područnih škola u općini Suhopolje. Teme su bile vezane uz rad i povijest knjižnice (koja je jedna od starijih na području cijele Slavonije), ljubav prema čitanju i poticanje na razvoj čitalačke kulture od najranije dobi. Učenici su upoznati s radom knjižnice, ali i s kućicom knjigomijenjalicom koja je nedavno postavljena u središtu mjesta. Dio učenika već je koristio kućicu i pronašao za sebe zanimljive slikovnice.

Knjiznica 1

U interaktivnom dijelu druženja, učenici su imali priliku pokazati svoju kreativnost i uz pomoć te vodstvo vrijedne KrEdA volonterke, Vanje Mravac, izraditi si straničnike od recikliranih materijala koje su ponijeli kućama.

Učenici su kućama ponijeli nova znanja, ali i lijepe osjećaje vezane uz knjigu i čitanje, a ovakvi će ih susreti potaknuti da i dalje budu redoviti posjetitelji i korisnici suhopoljske “Vesele knjižnice”.

(Udruga KrEdA)

Knjiznica 2

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content