“Zbogom školo do jeseni” u Gradskom parku u Orahovici 11. lipnja pod motom “Pod svjetlima reflektora”

Uz predsjedanje pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ, Martine Bunić, u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije održan je kolegij ravnatelja osnovnih škola kojemu su prisustvovale i ravnateljica Razvojne agencije VIDRA Emina Kovač sa svojim suradnicima.

Tema sastanka bila je prijava projektnog prijedloga na Poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije pod nazivom “Jačanje STEM vještina u osnovnim školama i razvoj Regionalnih znanstvenih centara za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području”. Spomenuti poziv sastoji se od A komponente – modernizacija prostora i opreme i u kojoj je najveći prihvatljivi iznos od 200.000 do 1.000.000 eura te B komponente – uspostava Regionalnog znanstvenog centra za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u kojoj je najveći iznos od 1.000.000 do 3.000.0000 eura.

viber slika 2
foto: vpz.hr

Četrnaest osnovnih škola kojima je osnivač Virovitičko-podravska županija do 14. lipnja dostavit će svoje projektne ideje, na temelju kojih će biti sastavljen projektni prijedlog.

Na kolegiju se razgovaralo i o projektnom prijedlogu za osiguravanje pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju za koji je održana radionica, a Poziv će se biti objavljen ovaj mjesec. Trajanje tog projekta je deset mjeseci, a najveći iznos koji naša županija može osigurati kroz projektnu prijavu je 2.500.000 kuna.

viber slika 1
foto: vpz.hr

Na kolegiju se između ostalog govorilo i o svečanosti nagrađivanja učenika te o Završnoj školskoj manifestaciji “Zbogom školo do jeseni” koja će ove godine biti održana 11. lipnja 2021. godine u Gradskom parku Orahovica s početkom u 18,00 sati, a pod motom “Pod svjetlima reflektora”. Domaćin je Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica.

(www.vpz.hr, mb, foto: ilustracija, arhiva)

VPZ Plakat

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content