BUM osvojio 14. Memorijalni malonogometni turnir ”Branko Jaklić-Jabuka i Zlatko Mihelčić-Žuti” u Dolcima

Nogometni klub DOŠK Dolci organizirao je 14. Memorijalni malonogometni turnir ”Branko Jaklić-Jabuka i Zlatko Mihelčić-Žuti” posvećen poginulom i umrlom hrvatskom branitelju koji su ostavili dubok trag u povijesti nogometa u Dolcima. Turnir je započeo odavanjem počasti  polaganjem vijenaca i lampiona na grobnim mjestima Branka Jaklića i Zlatka Mihelčića na mjesnom groblju u Dolcima i svečanim otvaranjem kojima su nazočili gradonačelnik Orahovice Saša Rister, predsjednik Zajednice športskih udruga (ZŠU) Antun Grabovac, čelnici NK DOŠK-a predvođeni predsjednikom Matijom Čačinovićem, i DVD-a Dolci s predsjednikom Samirom Božičevićem te mnoštvo mještana.

0507memorijaldolci-2-Custom– Hvala svima od srca koji us došli i pomogli nam da zajedno odamo dužno poštovanje našim hrabrim braniteljima i bivšim igračima. Zlatko Mihelčić Žuti bio je jedan od najboljih nogometaša iz Dolaca u povijesti, a Branko Jaklić osim što je bio dobar nogometaš, bio je i izuzetan čovjek i radnik našeg kluba. Neka im je vječna slava i hvala za sve – rekao je prigodom otvaranja turnira predsjednik NK DOŠK Matija Čačinović. Predsjednik ZŠU grada Orahovice koja je bila i jedan od pokrovitelja turnira Antun Grabovac naglasio je važnos svakog memorijala kako za sport i mlade tako posebno u cilju očuvanja uspomene na hravtske branitelje i Domovinski rat.

0507memorijaldolci-4-Custom

– Zajednica će uvijek pomagati ovakvim turnirima, a posebno ovome u Dolcima koji je jedan od najdugovječnijih na ovim prostorima. Zahvaljujem Upravi NK DOŠK što čuva i gaji ovakvu tradiciju, to je jako pohvalno i zato smo mi tu da u tome pomognemo. Kao hrvatski branitelj i osoba koja  je dugi niz godina aktivna u braniteljskim udrugama moram naglasiti kako je hvalevrijedan turnir jer nikada se ne smije zaboraviti sve ono što su hrvatski branitelji dali za našu Hrvatsku, svako ime hrvatskog branitelja mora biti svetinja – rekao je Grabovac.

Turnir je otvorio gradonačelnik Orahovice Saša Rister.

0507memorijaldolci-8-Custom– Hvala NK DOŠK-u na ovih 14 godina organizacije, truda, volje, ljubavi i domoljublja i vjerujem kako će ova vrijedna ekipa i dalje ustrajati na ovom memorijalu. Isto tako hvala i svima koji su pomogli te posebno nogometašima i sportašima koji su došli odigrati ovaj turnir za hrabre hrvatske vitezove koji nažalost više nisu s nama. Na ovaj način, Branko i Zlatko i njihova herojska djela nikada neće biti zaboravljeni kao niti jedan hrvatski branitelj i naš sveti Domovinski rat– rekao je Rister.

Na turniru je sudjelovalo 11 ekipa s područja Našica, Slatine, Orahovice, Đurđenovca i mnogih drugih mjesta ovog dijela Slavonije koji su bili podijeljeni u dvije skupine, a dva prvoplasirana prošla su u poluzavršnicu.

Tako je u prvoj poluzavršnici Žirova desetka bila bolja od Splinterovac s 2:0 uz pogotke Jantule i Amiđića, dok je u drugoj zdenački BUM pobijedio orahovačke Duhove s minimalnih 1:0. U utakmici za treće mjesto Duhovi su svladali Splinterovce s 2:0,a oba pogotka postigao je Matej Rukavina, dok je u velikom finalu između BUM-a i Žirove Desetke odlučio pogodak Marija Kovača. Organizacijski odbor nagradio je i najbolje pojedince pa je tako najbolji strijelac Matej Rukavina iz Duhova, najbolji vratar Domagoj Antolović iz Žirove Desetke dok je najboljim igračem turnira proglašen Stipe Čavić iz pobjedničke momčadi BUM-a. Zajednički zaključak svih sudionika na kaju, bio je, kako su najveći pobjednici Branko Jaklić i Zlatko Mihelčić, dva heroja koja žive vječno.                      

0507memorijaldolci-9-Custom
(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content