FLORA VTC POSLODAVAC GODINE ZA OSOBE S INVALIDITETOM Zaposlenik Davor: Sretan sam što mi je Flora pružila priliku

Tvrtka Flora VTC d.o.o. dobila je prošlog tjedna nagradu poslodavac 2020. godine za osobe s invaliditetom u kategoriji srednjih poduzeća i javnog sektora. O nagradi smo razgovarali s direktorom Željkom Iharošem i zaposlenicima.

IZBOR RADNIH MJESTA

Flori je ovo važna nagrada, rekao je direktor Željko Iharoš.

– Za Floru VTC ova nagrada ima dvojako značenje. Predstavlja nam i poticaj i činjenicu da smo prepoznati kao javno poduzeće koje nastoji podići sve standarde kao i privatni sektor. Ova nagrada dokaz je da državni aparat i sve institucije prate situaciju i primijete one tvrtke koje pokušavaju učiniti razliku i tako pridonijeti boljitku života i zajednice. Zahvalni smo svima koji su radili na odabiru poslodavaca i donosili odluke o priznanju, drago nam je da se vidi naš doprinos javnom radu. Trenutno je u Flori zaposleno više od 150 ljudi, a ponosni smo što smo mogli omogućiti radna mjesta i za šest osoba s invaliditetom, od kojih su neki kod nas već godinama – kaže direktor Iharoš.

flora1jpg 1

Podsjećamo, Flora VTC je jedini ovlašteni nacionalni sakupljač svih kategorija EE otpada na cijelom području Republike Hrvatske i bavi se s više desetina djelatnosti. Može se pohvaliti i s gotovo stotinu novootvorenih radnih mjesta samo u posljednjih 15 godina. Iz godine u godinu ulažu u kvalitetu usluga korisnicima, novi vozni park, opremu, kadar, a upravo zahvaljujući širokoj paleti djelatnosti svoje radno mjesto ovdje imaju i osobe s invaliditetom.

One često godinama traže priliku za prvo radno mjesto, a u Flori će se, kaže direktor Ž. Iharoš, za svakog radnika pronaći ono radno mjesto na kojem će moći iskoristiti sve svoje kapacitete.

– Mi nismo tipično ‘kancelarijsko’ poduzeće, gdje ljudi mogu raditi samo za računalom. Kod nas osobe s invaliditetom mogu raditi na nizu različitih poslova – od sortiranja, kontrole, na sadnji cvijeća, košnji trave, održavanju zelenih površina… Mogu raditi poslove koji nisu fizički previše zahtjevni, a koji će im omogućiti ono najvažnije – radno mjesto i samim time onu važnu financijsku sigurnost koju traže za sebe i svoje obitelji – kaže direktor Ž. Iharoš.

POMAŽU DRUŠTVU

Činjenica da je Flora javno poduzeće koje je uvijek „pod povećalom“˝, ima, kako kaže direktor Iharoš, i svoju drugu stranu: nisu toliko opterećeni profitom kao privatne tvrtke. Zato onaj dio sredstava koji tvrtki ostane nakon podmirenja troškova dobavljačima, ulaganja u nove proizvode i usluge i ostalo koriste kako bi pomogli društvu. Prepoznati su kao kvalitetan partner školama, vrtićima, klubovima i udrugama, vjerskim zajednicama…. Dokazuju tako da uz dobre poslovne rezultate jednako vode brigu i za svoje društvenoodgovorno poslovanje.

flora 1

– Kao poduzeće nastojimo aktivno sudjelovati u javnom životu i svim segmentima – gospodarskom, kulturnom, sportskom, u smislu pomagača. Mi smo komunalna tvrtka koja se borila da dođe do svojih dobrih poslovnih rezultata. Danas ne želimo biti ‘na teret’ društvu, već u ulozi pomagača i zato svake godine doniramo oko 500.000 kuna za potrebe sportskih klubova, udruga, vrtića, crkvama. Prošla godina za sve je bila teška i svjesni smo da je jednoj maloj udruzi koja želi opstati donacija i od tisuću kuna važna potpora koja će joj dobro doći u aktivnostima – ističe Ž. Iharoš.

VRIJEDNI I KVALITETNI ZAPOSLENICI

Kada je riječ o osobama s invaliditetom, onda govorimo o vrijednim ljudima koji se trude i kvalitetno rade svoj posao, kaže Mladen Tepeš, rukovoditelj Florine službe koja je zadužena za održavanje zelenih površina.

– Svaki radnik upućen je u posao koji će odraditi, mora nositi zaštitnu i radnu opremu, a u ovo vrijeme prilagodili smo i rad na satnicu od 5 sati ujutro do 13 sati za sve radnike na otvorenom kako bismo izbjegli najveće vrućine. Ovo je ipak specifično radno mjesto – kaže M. Tepeš.

flora1jpg 3

 

Samo riječi hvale ima i za radnika Davora Burazovića (25), koji je u Flori zaposlen kao osoba s invaliditetom.

– U Flori radim već tri godine. Radim na održavanju zelenih površina, kosim travu, skupljam granje, raspuhujem lišće i sve drugo što treba – ističe D. Burazović te kaže kako je prije Flore, u kojoj je zaposlen na puno radno vrijeme, radio u tvrtki Šafram.

– Bilo mi je teško pronaći posao. Nemam vozačku dozvolu, a većini poslodavaca to je bio jedan od uvjeta za zaposlenje. Inače sam stolar po struci, ali nisam se mogao zaposliti kod obrtnika i stoga mi je drago da su mi ovdje pružili priliku. Ovdje radim s timom i lijepo mi je, zadovoljan sam – kaže D. Burazović koji s obitelji živi u Golom Brdu. (www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content