FOTO Dan otvorenih vrata vatrogasaca Virovitičko-podravske županije obradovao najviše mališane

Jučer (nedjelja) su vatrogasci Virovitičko-podravske županije otvorili svoja vrata građanima od 10 do 21 sat. Dan otvorenih vrata 2021. drugi je takav događaj zaredom, a organizirala ga je Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije u prostorima Javne vatrogasne postrojbe Slatina.

Kao i prošle godine, najviše su se posjetu vatrogascima radovali mališani, ali i njihovi roditelji, bake, djedovi… Najzanimljiviji sadržaj, gdje se čekao red, bio je dići se u kožari vatrogasnih ljestava “nebu pod oblake” na 30 metara visine. Nimalo manje zanimljivo bilo je gađanje vodenim mlazom u mete, kao i skakanje na zračni jastuk, a tu su bili i vatrogasci Dario Čordaš i Siniša Ileš, vodiči pasa županijskih vatrogasnih K9 timova.

IMG_4320

Osim toga, djeci su priređene razne radionice vezane uz vatrogastvo, te im je prikazano gašenje požara pjenom. Također, mališani su mogli razgledati opremu koju vatrogasci koriste u svojim svakodnevnim aktivnostima, mogli su sjesti u vatrogasna vozila, pogledati kako se radi sa pneumatskim škarama, kako se podiže vozilo hidrauličnim alatom, a mogli su i ući u umjetno zadimljen prostor simulatora plamenog udara. Naravno sve pod budnim okom vatrogasaca s područja Virovitičko-podravske županije, dok je posjetitelje zabavljao dabar Virko, maskota Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije.

IMG_4366

Glavni nadglednici svih sadržaja bili su zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine Stjepan Venus i njegov zamjenik Tomislav Uher.

– Ove, kao i prošle godine trebali smo imati maketu kanadera, ali s njim se dogodila nezgoda pa nije mogao doletjeti – našalio se Uher te dodao kako će kanader, koji je prošle godine bio prava atrakcija za klince i klinceze, biti sigurno na sljedećim Danu otvorenih vrata.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content