FOTO Malonogometnim turnirom u Sopju započelo Dravsko proljeće 2021.

Jučer (petak) je na nogometnom igralištu “Luka” u Sopju odigran malonogometni turnir na kojemu su sudjelovale četiri ekipa, tri iz Hrvatske i jedna iz Mađarske.

Tim turnirom zvanično je započela ovogodišnja manifestacija “Dravsko proljeće”, koja se po prvi put održava kroz projekt Interreg – Drava events II (HUHR/1901/2.1.3/0148) koji se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) u okviru Programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020. (Interreg V-A Mađarska-Hrvatska 2014. -2020.).

– Nismo mogli ranije organizirati, kao što i sam naziv govori Dravsko proljeće, pa će ovoga puta biti u ljetnom periodu. Razlog je razumljiv, pandemija koronavirusa i nemogućnost organizacije nekih većih događaja. Međutim, u dogovoru i suradnji s našim partnerima iz Republike Mađarske, odnosno Općinom Starin, s mojim kolegom Šandorom Matorićem načelnikom tamošnje općine, dogovorili smo da taj termin bude ovog vikenda uz određen protokol i program – rekao je načelnik Berislav Androš te dodao:

23_900x675

– Tako smo danas odigrali malonogometni turnir, iako je prvobitno bila planirana samo jedna revijalna nogometna utakmica, a nakon toga smo se podružili uz večeru i tamburaše, kako je to običaj već dugi niz godina – zaključio je Androš.

Prvo mjesto na turniru osvojila je ekipa Veterani 2 Nova Šarovka, druga je bila ekipa iz Sopja, treći gosti iz Mađarske – Dravasztara, a četvrto mjesto zauzela je ekipa Veterani 1 Nova Šarovka.

Svim ekipama su uručeni pehari, a igračima medalje kao i zahvalnice za sudjelovanje, a uručili su ih načelnik općine Sopje Berislav Androš, načelnik općine Starin (Dravasztara) Šandor Matorić i zastupnik hrvatske nacionalne manjine u mađarskom Parlamentu Jozo Solga.

35_900x756

Manifestacija Dravsko proljeće 2021. nastavlja se danas (subota) bogatim programom. Od 15 do 16 sati je doček KUD-ova iz Hrvatske i Mađarske, u 16 sati je sveta misa u crkvi sv. Marije Magdalene u Sopju, u 17 sati izložba vozila Oldtimer kluba Virovitica, zatim u 18 sati povorka folkloraša kroz Sopje, za 19 sati predviđen je nastup KUD-ova i izbor najboljeg izvornog ruva ovogodišnjeg Dravskog proljeća, a za kraj koncert popularne pjevačice Lidije Bačić s početkom u 22 sata.

(www.icv.hr, adf, foto: A. Rastija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content