Grad Virovitica osigurat će radne materijale za učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola s područja grada

Grad Virovitica nastavlja s pomoći roditeljima školaraca i u novoj 2021./2022. školskoj godini – kupit će radne materijale, odnosno radne bilježnice, listiće i likovne mape svim učenicima od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola s područja grada Virovitice.

Udžbenici, koje financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja te radni materijali za koje će se pobrinuti Grad Virovitica, učenike nižih razreda osnovnih škola Ivane Brlić – Mažuranić, Vladimir Nazor, Katoličke osnovne škole, kao i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju dočekat će na školskim klupama prvog dana nastave.

– Grad Virovitica i ove godine izlazi u susret roditeljima te im pomaže u opremanju školaraca. Svaka nova školska godina pred svakog roditelja stavlja i nove izdatke, a uz prijevoz učenika, školsku prehranu za najpotrebitije, pomoćnike u nastavi, subvencioniranje produženog boravka, ovo je još jedan vid potpore s kojim krećemo i prije početka nove školske godine, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

Inače, prema riječima pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alena Bjelice, Grad Virovitica je od školske godine 2014./2015. do školske godine 2020./2021. za nabavu udžbenika i radnih materijala utrošio gotovo 2,8 milijuna kuna i jedan je od prvih gradova u RH koji je započeo s nabavom udžbenika.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content