Građevinski radovi na objektima Doma za odrasle u Borovi počinju 12. kolovoza, a krajnji rok za završetak je 8 mjeseci

Nakon što je 23. srpnja u Domu za odrasle osobe u Borovi potpisan ugovor o građevinskim radovima i obavljanju stručnog nadzora na objektima Doma Borova u sklopu EU projekta “Moja kućica, moja slobodica”, danas (srijeda) je održan i prvi koordinacijski sastanak projekta. Na njoj su uz djelatnike Doma na čelu s ravnateljicom Zlatom Rončević, sudjelovali i predstavnici VIDRE – Agencije za regionalni razvoj predvođenih ravnateljicom Eminom Kovač, kao i predstavnik projektanata, tvrtke „KA Studio“ Ivan Kršić, te izvođača radova tvrtke „Građenje Marković“ d.o.o. Zdenko i Aleksandra Marković.

Svi nazočni potom su obišli četiri objekta, a radovi se odnose se na rekonstrukciju dijela zgrade u vlasništvu Doma s ugradnjom vanjskog dizala za potrebe boravka, dogradnju i uređenje roh-bau zgrade na zemljištu koje je također u vlasništvu Doma i uređenje dviju kuća u mjestu Borova koje su kupljene, te će biti obnovljene za potrebe organiziranog stanovanja korisnika.

IMG_20210728_091650

– Ovo je vrlo značajan iskorak ka kvaliteti življenja naših korisnika – istaknula je tom prigodom ravnateljica Zlata Rončević;

– Za odrasle osobe s mentalnim oštećenjem projekt će osigurati izvaninstitucijsku uslugu boravka za 10 novih korisnika iz zajednice, izvaninstitucijsku uslugu organiziranog stanovanja za 16 korisnika koji će prijeći u stambene jedinice iz institucije, radne aktivnosti kao dio obje prethodno navedene usluge, te proširenje usluge dostave toplog obroka u okviru usluge pomoći u kući, te 7 korisnika u roh-bau zgradi gdje će biti dva stana. Veselimo se svemu ovom, a još nas više veseli činjenica da će radovi početi već 12. kolovoza, a da je krajnji rok završetka radova 8 mjeseci – rekla je ravnateljica Zlata Rončević.

Upravljačko tijelo u provođenju projekta predstavlja Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, dok uloga posredničkog tijela druge razine pripada Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU). 

(www.icv.hr, bs)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content