Iduće godine počinje izgradnja društvenog doma i trga u Lukaču

Osnutkom Općine Lukač prostori tadašnjeg društvenog doma iskorišteni su za novu Upravu. Lukač je tako, trenutno jedini u općini, ostao bez društvenog doma. Proljetos, prije lokalnih izbora, općinski načelnik Đuro Bukvić najavio je izgradnju novog doma u Lukaču u idućem četverogodišnjem razdoblju. Općina Lukač ovih se dana prijavila na natječaj Ministarstva poljoprivrede za ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.

– Projektna dokumentacija je gotova. Ukupna investicija vrijedne je više od 7 milijuna kuna s PDV-om. Prijavili smo se na natječaj Ministarstvo poljoprivrede, a ako prođemo dom će biti izgrađen u idućih godinu dana. U slučaju da ne prođemo na natječaju Općina Lukač će svojim sredstvima izgradit dom u iduće četiri godine – rekao je načelnik Bukvić te najavio kako radovi svakako počinju iduće godine.

Novi društveni dom veličine preko 600 kvadrata, s opremljenom kuhinjom i pripadajućim trgom, gradit će se iza stare škole u Lukaču i trebao bi postati mjesto okupljanja svih stanovnika ove općine.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content