Isprobajte ove super savjete uz koje će vaš automobil uvijek biti čist i uredan

Automobil bi trebalo redovito čistiti – i izvana i iznutra – ali posebno prije nego krenete na putovanje kako bi ono bilo što ugodnije. Bez brige, ne morate ga voditi profesionalcima, cijeli posao čišćenja možete obaviti sami – i to sa stvarima koje imate kod kuće – prenosi vecernji.hr.

Uzmite bilo kakvu četku i uklonite prljavštinu sa sjedala. Ona teško dostupna mjesta možete očistiti četkicom za zube. Nakon toga uzmite krpicu od mikrovlakana, namočite je i dobro iscijedite, pa pređite još jednom preko sjedala, ali ovaj put i preko mjenjača, volana, klime i ostalih dijelova.

Vlažnim maramicama očistite sve mrlje i mrvice – najbolje bi bilo da ih uvijek imate u automobilu i da to napravite čim se neka nezgoda dogodi, ali ako nemate tu naviku uklonite sve mrlje kada radite generalku.

Za osvježenje nabavite mirise za automobil koji se mogu staviti u klimu – puhanjem zraka miris će se bolje širiti. Super savjet je da u držače za čaše stavite silikonske kalupe za muffine. Na taj način se neće skupljati mrvice i prašina u držače koje je teško očistiti, već u kalupe koje samo trebate lagano isprati vodom i sapunom.

Za kraj, nabavite plastične kutijice i stavite ih u gepek kako bi sve stvari koje imate u automobilu bile uredno posložene. (vecernji.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content