Izborna skupština Sportske zajednice VPŽ: Saša Topić izabran za predsjednika u novom mandatu

U dvorištu dvorca Janković u Suhopolju u srijedu, 14. srpnja održana je redovna izborna skupština Sportske zajednice Virovitičko–podravske županije.

Skupštinu je otvorio dosadašnji predsjednik Saša Topić, a zatim je vođenje sjednice prepustio radnom predsjedništvu. U zajednički podnesenom izvješću za proteklo četverogodišnje razdoblje predsjednik Topić i glavna tajnica Dora Međimorec naglasili su pomake koji su učinjeni u radu SZ VPŽ. Sportska zajednica i sport puno su bolje pozicionirani u Virovitičko–podravskoj županiji kao instituciji, a zatim su višestruko povećana izdvajanja za sport i sportske aktivnosti.

Odlaskom dugogodišnjeg tajnika Želimira Holera pronađena je adekvatna zamjena u liku Dore Međimorec, koja se u organizacijskom smislu odlično snašla u novoj ulozi. Zajednica je sudjelovala u organizaciji niza sportskih priredbi, koje su pronijele ime Virovitice i županije, ne samo u Hrvatskoj, već i inozemstvu. Tu je niz atletskih i biciklističkih utrka, a Zajednica je organizacijski i financijski podržala niz sportskih manifestacija od županijskog značaja. Uz pomoć VPŽ i Hrvatskog olimpijskog odbora obnovljen je vozni park s dva nova kombi vozila, koje koriste sportaši s područja cijele županije, a sve prema izrađenim listama prioriteta.

IMG_8918

Izvješće o radu je jednoglasno usvojeno. Razriješeni su dosadašnji predsjednik, Izvršni i Nadzorni odbor te su izabrani novi. Za predsjednika u novom mandatu izabran je ponovno Saša Topić. U Izvršni odbor su, uz Topića, izabrani Tihomir Majstorović, Krunoslav Moslavac, Željko Stipanić, Zlatko Novak, Helena Bukvić i Antun Grabovac, dok su u Nadzorni odbor izabrani Želimir Holer, Vinko Oršulić i Antun Blažević.

– Pozivam sve članice Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije, kako Saveze, tako i Zajednice, da nam se jave s projektima putem kojih se može pomoći njihov rad. Tu prvenstveno mislim na organizaciju sportskih priredbi i nabavku kombi vozila – rekao je predsjednik Topić.

IMG_8932

U članstvo Sportske zajednice VPŽ primljen je Teniski savez Virovitičko–podravske županije.

– S dosadašnjim članovima Skupštine imala sam odličnu suradnju, nadam se da će tako biti i s novoizabranim članovima – uvjerena je glavna tajnica Dora Međimorec.

Na kraju je predsjednik Sportske zajednice grada Virovitice te predsjednik Karate saveza VPŽ Josip Škrablin apelirao da se na razni Hrvatske trebaju ujednačiti potpore vrhunskim sportašima, jer trenutno u velikim gradovima su one puno veće nego u manjim sredinama.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content