Ministar Banožić primio satnika Ivana Gerenčira, najspremnijeg pripadnika HV-a

Ministar obrane Mario Banožić primio je u Ministarstvu obrane u četvrtak, 1. srpnja pobjednika natjecanja “Memorijal bojnik Davor Jović – natjecanje Prvi za Hrvatsku 2021.” satnika Ivana Gerenčira, pripadnika Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.

Susretu je nazočio i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj i načelnik stožera, zamjenik zapovjednika Hrvatske kopnene vojske Tihomir Kundid.

Ministar Banožić tom je prigodom čestitao satniku Gerenčiru na ostvarenom rezultatu i pobjedi u vrlo jakoj međunarodnoj konkurenciji, istaknuvši kako je ovaj izniman uspjeh pokazatelj sposobnosti, znanja i vještina hrvatskih vojnika i još jedna potvrda kvalitetnog rada u Hrvatskoj vojsci.

– Ivane, ove godine si ti pokazao iznimnu tjelesnu i psihofizičku spremnost i kao takav dao primjer svojim kolegama kako uvijek treba težiti izvrsnosti. Želim ti mnogo uspjeha u daljnjem radu i da svojim doprinosom, kao i dosad vjerno sudjeluješ u izgradnji spremne i jake Hrvatske vojske – rekao je Banožić, te poručio da svakako treba čestitati i svim ostalim natjecateljima koji su došli do cilja jer su svojim uspjehom pokazali širok spektar vojničkih vještina.

IG
foto: morh.gov.hr

Admiral Hranj također je čestitao satniku Gerenčiru na pothvatu istaknuvši kako su motivacija i iskustvo koje je stekao u vojsci doveli do ovog rezultata.

– Primjer ste svima nama, posebno vojnicima i vojnikinjama – istaknuo je admiral.

General Kundid ukratko se osvrnuo na samu organizaciju natjecanja, rekavši kako je natjecanje provedeno u vojničkom formatu na kojem je svaki natjecatelj prezentirao svoje sposobnosti.

Satnik Ivan Gerenčir zahvalio je ministru Banožiću na prijemu te istaknuo kako je natjecanje bilo zahtjevno i zamišljeno da od svakog natjecatelja izvuče ono najbolje.

– U konačnici iza mog rezultata stoji veliki trud, rad i priprema – rekao je Gerenčir.

Satnik Ivan Gerenčir iz Slatine pobijedio je u međunarodnoj i jakoj konkurenciji pripadnika Oružanih snaga RH, MUP-a te oružanih snaga saveznika i partnera, na natjecanju tijekom kojeg je, pod punom vojničkom opremom i naoružanjem, najbrže i najbolje savladao stazu dugačku 30 kilometara.

IG
foto: morh.gov.hr

Podsjetimo, satnik Gerenčir osvojio je drugo mjesto 2019. godine na istom natjecanju gdje je od ukupno 146 natjecatelja savladao stazu duljine 40 kilometara na području vojarne “Josip Jović” Udbina i na Krbavskom polju.

(morh.gov.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content