Poslušajte novi singl virovitičko-zagrebačkog benda Lunapark: Pjesma “Crtež” inspirirana planetom i problemima koje izbjegavamo

blank
Foto: LunaparkOfficial Facebook

Virovitičko-zagrebački bend Lunapark, čiji su članovi Marin Jurić-Čivro, Zrinko Jurić-Čivro, Ivan Manjkas, Mario Petrinjak i Antonio Ivan Šangulin, ima novi singl – “Crtež”. Kako objašnjavaju iz benda, pjesma je inspirirana našim planetom, i svim onim povezanim problemima koje izbjegavamo jer nam stvaraju nelagodu. Jedan od najvećih aktualnih problema je globalno zatopljenje, ljudi oko nas umiru od vrućine, sve češće smo svjedoci velikih požara, permafrost se topi, a bogatim je ljudima najveći problem tko će prvi doći u svemir. Najveći je cilj potaknuti ljude da krenu razmišljati gdje će i kako živjeti iduće generacije. Svjesni su da pjesma ne može promijeniti svijet, ali svaki podsjetnik na to da smo u ovome zajedno dobro dođe, piše Muzika.hr.

Pjesmu “Crtež” prati popratni animirani videospot koji se igra s motivima iz teksta. Za spot je zaslužan gitarist i klavijaturist benda Antonio Ivan Šangulin. Osim toga, unutar benda rađena je i pjesma i produkcija.

(www.icv.hr, muzika.hr)