Sport dostupan svima: Županijski sportski centar u Donjem Miholjcu dobio nove tribune

Osječko-baranjska županija je ove godine sufinancirala troškove izgradnje i postavljanja tribine u Županijskom sportskom centru u Donjem Miholjcu, a danas (8. srpnja 2021. godine) je svečanom otvorenju novoizgrađene tribune prisustvovao župan Ivan Anušić.

– Teniski klub Donji Miholjac je vrlo aktivan i jedan je od onih koji su osigurali besplatan tenis za svu djecu, što je rijetkost i što smo mi u Osječko-baranjskoj županiji kroz Upravni odjel za turizam, kulturu i sport prepoznali, kao i potrebu Kluba za tribinom. Kao nositelju kvalitete sporta u županiji donirali smo 200.000 kuna iz proračuna za kvalitetniji i bolji rad u budućnosti – rekao je tom prigodom župan Ivan Anušić.

Dodao je kako Županija prati sve sportove i klubove na svom području te kako sve više djece ima osiguran pristup sportu, pa i kroz besplatne terene i obuku. Time se ispunjava i osobiti cilj, a to je uključivanje što više djece u sport i stvaranje što više kvalitetnih sportaša.

8 1
Foto: OBŽ

– Prije nekoliko mjeseci obećali smo izgradnju ove tribine na teniskom terenu, a danas je svečano otvaramo. Ovo je još jedan realizirani projekt Osječko-baranjske županije, koja je povećala izdvajanja iz proračuna za sport i sportsku infrastrukturu, za kapitalna ulaganja, školska sportska društva. Ovdje, u Županijskom sportskom centru slijedi izgradnja polivalentne dvorane, multifunkcionalnog prostora, radimo i na izgradnji igrališta, svlačionica i popratnih prostorija, kao i na sanaciji i izgradnji drugih igrališta diljem OBŽ – kazala je pročelnica Upravnog odjela sa turizam, kulturu i sport Tatjana Roth.

Predsjednik Teniskog kluba Donji Miholjac i Teniskog saveza OBŽ Vatroslav Šrajer zahvalio je Osječko-baranjskoj županiji, posebno županu Ivanu Anušiću i pročelnici Tatjani Roth na potpori u realizaciji projekta.

– Prošle godine smo odlučili ovdje napraviti Županijski sportski centar koji će biti ne samo za tenis nego i rukomet, mali nogomet, nogotenis, čak i nogomet. I na najboljem smo putu da sve zacrtano i ostvarimo. Radimo niz programa, a posebno se ponosimo besplatnom školom tenisa, koju i sada provodimo, projektima tenis za sve i vratimo djecu na igrališta. Želimo da sport bude dostupan svima, a ovo je pilot projekt u koji će se vjerujem uključiti i drugi ne samo u našoj županiji nego u cijeloj Hrvatskoj – rekao je Šrajer.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content