SUNCOKRET RURALNOG TURIZMA HRVATSKE Gradu Virovitici posebno priznanje za tradicijsku manifestaciju “Jesen u gradu”

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” u srijedu je u Zaprešiću dodijelila 8. nagrade “Suncokrete ruralnog turizma Hrvatske” najboljima u ruralnom turizmu iz cijele Hrvatske. Svečanost dodjele nagrada održana je u Multimedijalnom centru Vršilnica u Zaprešiću.

Od 125 nominiranih, kandidati su nagrađeni u sedam kategorija, a osim “šampiona” Hotela Dunav iz Iloka i Sinjske alke, nagrade su dodijeljene i za najbolja turistička seljačka gospodarstva, tradicijska (ruralna) domaćinstva, tradicijsku (ruralnu) gastronomiju, vinski turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, ruralno turističke i projekte/nositelje zaštićenih marketinških oznaka.

Među nagrađenima je i Grad Virovitica koji je dobio posebno priznanje u kategoriji “Ruralno turistički projekti” za tradicijsku manifestaciju “Jesen uz gradu”. Nagradu je preuzela zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac. U pratnji zamjenice Honjek – Golinac bila je i Nedjeljka Županić u ime tvrtke Flora VTC, koja je jedan od organizatora ove manifestacije.

viber slika 2021 06 30 19 59
foto: čitatelj

Inače, “Jesen u gradu” je na Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflowe Award 2020. prijavila Turistička zajednica grada Virovitice. Na ovoj, već tradicionalnoj manifestaciji, predstavljaju se učeničke zadruge škola, kao i lokalni proizvođači s područja Virovitičko-podravske i okolnih županija. Posjetitelji imaju priliku uživati u ukusnim plodovima jeseni, a uvijek su tu i zanimljivi sadržaji za naše najmlađe. Organizaciju manifestacije potpisuju Grad Virovitica, Ekološko društvo Virovitica i Flora VTC, suorganizator je Kreativna udruga Unikat, dok je pokrovitelj Turistička zajednica grada Virovitice.

Organizatorica i predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo Dijana Katica naglasila je da su pri obilasku nominiranih za nagradu proteklih mjeseci po cijeloj Hrvatskoj vidjeli mnoge “sjajne priče ruralnog turizma koje kreiraju iznimno hrabri, vrijedni i pozitivni ljudi”.

Dodjelu nagrade podržali su i ministarstva turizma i sporta te poljoprivrede, HTZ, HGK, Zagrebačka županija i Grad Zaprešić kao i njihove turističke zajednice.

(virovitica.hr, vijesti.hrt.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content