U Mjesnom domu u Čemernici održana izvještajna godišnja skupština Udruge umirovljenika MO Čemernica

U prepunom Mjesnom domu u Čemernici, jučer (subota) je održana izvještajna godišnja skupština Udruge umirovljenika Mjesnog odbora Čemernica. U uvodnom dijelu, nakon intoniranja hrvatske himne, umirovljenici iz ovog virovitičkog prigradskog naselja minutom šutnje odali su počast preminulim hrvatskim braniteljima, kao i članovima Udruge. Nakon izbora radnog predsjedništva, izvješće o radu za 2020. godinu podnio je predsjednik udruge Josip Dukarić.

-Tijekom 2020. godine, bez obzira na pandemiju koronavirusa i stroge epidemiološke mjere, imali smo razne aktivnosti, ali nije ih bilo baš puno. Kao najvažniju izdvojio bih obilazak bolesnih i nemoćnih članova naše udruge. Imali smo samo jedno druženje, održali izbornu skupštinu i organizirali izlet na Malenom Brijegu u Ribnjačkoj. Povodom Dana žena podijelili smo našim članicama prigodne poklone. Obišli smo grobove poginulih branitelja i umrlih članova udruge, te smo u više navrata organizirali čišćenje oko doma. Isto tako, svim članovima udruge podijelili smo i mandarine – rekao je Josip Dukarić o aktivnostima udruge u 2020. godini.

IMG_20210717_183059_900x582

Uz već standardne aktivnosti, koje su proveli u proteklom periodu, u planu rada za 2021. godinu ističe organiziranje redovnih druženja, odlazak u Svetište Marija Bistrica, odlaske na kupanja u toplice te jednodnevna kupanja u Novi Vinodolski, kao i organiziranje jednodnevnih izleta na Jankovac i Križnicu.

U planu je i odlazak u Krapinu na razgledavanje krapinskog pračovjeka, nabavka ribe povodom božićnih blagdana, kestenijada u Mjesnom domu, ali i odlazak na razna druženja drugih umirovljeničkih udruga s područja Virovitičko-podravske županije.

IMG_20210717_182357_900x673

-Udruga trenutno broji 139 članova, a vjerujem da bi ih bilo i više, da nije bilo ove nesretne pandemije, koja nas je zakočila u brojnim aktivnostima. Na ovu skupštinu umirovljenici su došli kao da im je posljednja, željni su veselja i druženja i nadam se da će do kraja godine mjere biti ublažene, kako bi nadoknadili sve ono propušteno iz 2020. godine – zaključio je predsjednik Udruge umirovljenika MO Čemernica.

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content