U Orahovicu stigao još jedan šleper iz Francuske: Obitelj Perković već 30 godina donira medicinsku opremu orahovačkom Crvenom križu

Neumorni i veliki humanitarac, rođeni Orahovčanin Ivan Perković u Orahovicu je dovezao još jedan šleper humanitarne pomoći iz Francuske orahovačkom gradskom društvu Crvenog križa. Ivan i njegova supruga Carmen rade u humanitarnoj organizaciji Fraternite Catalogne Kroatie pod vodstvom predsjednice Joisette Roig i godinama pomažu malim zemljama diljem Europe i svijeta. U Hrvatsku pomoć dovoze od vremena Domovinskog rata, a ove godine u Orahovici je jubilarna 30 godina od početka donacija.

-Koristim i ovu prigodu da se zahvalim bračnom paru Carmen i Ivanu Perkoviću koji već punih 30 godina dovoze medicinsku i drugu opremu u naše društvo. Isto tako od srca hvala njihovoj humanitarnoj organizaciji i predsjednici Joisette koji su za nas uvijek na raspolaganju. Moram naglasiti kako ljudi zapravo i ne znaju koliko mi vrijednu i korisnu opremu imamo posebno za bolesne ljude. Tek onda kada se nažalost nekome nešto dogodi, onda se počinju zanimati, a mi smo uvijek tu i sve što imamo u svojim skladištima je besplatno za građanstvo, od medicinskih kreveta, invalidskih kolica do druge medicinske opreme. Posebno bih se zahvalio našim volonterima, Crveni križ Orahovica ima nešto što malo tko u Hrvatskoj ima – ogromnu potporu volontera, naših sugrađana i mještana susjednih općina. Već drugu godinu smo u programu FEAD-a III (Fond europske pomoći za najpotrebitije) pod našim radnim nazivom ”Humanitarni paketi društva Crvenog križa Virovitica i Orahovica” kroz koji pomažemo paketima hrane i higijenskih proizvoda umirovljenicima do 1.500 kuna mirovine s područja grada i tri susjedne općine. Pomažemo koliko možemo, a ova pomoć Carmen i Ivana Perkovića je neopisiva – rekao je predsjednik Ramić.

Donacija Ivan Perkovic 4

Gradonačelnik Saša Rister u ime svih građana Orahovice zahvalio je obitelji Perković na dugogodišnjoj pomoći te posebno podvukao važnost i nužnost adekvatnog prostora Crvenom križu za svu ovu opremu.

-Prije svega od srca hvala Ivanu i Carmen Perković na ovome što srcem rade za nas i naše građane, posebno za one kojima je to najviše potrebno. Već nekoliko puta sam razgovarao s čelnim ljudima Crvenog križa o lošem stanju zgrade u kojoj se nalazi sva ta donirana oprema i evo danas sam je osobno i obišao i to su doista katastrofalni uvjeti u kojima ova vrijedna oprema ne može opstati. Pokušat ćemo zajedno pronaći rješenje kako bi GDCK-u našli novi prostor i preselili ih u dogledno vrijeme, naravno koristeći dostupna sredstva EU-a u kojem bi izgradili njihovu središnju zgradu te adekvatan prostor skladišta za ovu neprocjenjivo važnu opremu. Nadam se da ćemo to što prije riješiti jer GDCK-u to uistinu treba – zaključio je Rister.

Ivan Perković nije želio puno pričati, samo je naglasio kako sve što supruga i on rade punim srcem i dušom za njegovu rodnu Orahovicu i kako su svima kome je pomoć potrebna vrata Crvenog križa otvorena i sva oprema je dostupna bez ikakve naknade.

(www.icv.hr, vg)

Donacija Ivan Perkovic 3

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content