U subotnje jutro počele pripreme nogometaša Virovitice: Crvenka krenuo s obnovljenim i pomlađenim igračkim kadrom

U pomalo neuobičajenom terminu za naše lokalne prilike, danas (subota) prijepodne, na prvom treningu na terenima Sportskog centra Vegeška okupila se seniorska momčad hrvatskog nogometnog trećeligaša Virovitice. Prvu prozivku je napravio novoustoličeni trener, a dojučerašnji kapetan, Krešimir Crvenka.

U protekla dva do tri tjedna desetak igrača je otišlo iz kluba u sredine koje su im ponudile bolje financijske uvjete. Bez obzira na sve, uprava kluba i trener nisu očajavali već su zasukali rukave, kako bi složili respektabilnu momčad i za iduću trećeligašku sezonu.

-U klubu vodimo politiku da se uz nekoliko pojačanja sa strane, uglavnom oslanjamo na našu školu nogometa. Tako će i ovom prilikom najperspektivniji juniori i kadeti biti priključeni radu sa seniorskom momčadi. Vi svoje odradite na terenu, a mi iz uprave ćemo se pobrinuti da imate što bolje uvjete – naglasio je tajnik Michael Mikolčić, koji je igračima prenio i pozdrav predsjednika Damira Pervana, koji je bio odsutan zbog poslovnih obveza.

IMG_9103-Custom

Na treningu se okupilo petnaestak igrača, dok će se ostatak igračkog kadra priključiti tijekom idućeg tjedna, nakon povratka s ljetnog odmora. Od novih igrača na prvom treningu bio je i povratnik Luka Vinovrški, koji će uz igranje preuzeti i jednu mlađu klupsku selekciju. Neophodno trenersko iskustvo stekao je u novom hrvatskom drugoligašu Jarunu iz Zagreba.

Uz njega, u redove virovitičkih “narančasto – crnih” došli su Antonijo Ognjenović, vratar Leo Kirin i vezni igrač Mark Djevelekaj. Na tome se neće stati, jer su u tijeku pregovori s još četiri do pet kvalitetnih igrača.

-Do jučer smo dijelili svlačionicu, stoga vas većinu dobro poznajem. Termine treninga nastojat ćemo prilagoditi vašim radnim obvezama, kako bi u pripremnom razdoblju odradili što više treninga, a to će se kasnije osjetiti u prvenstvenim utakmicama, kada ćemo suparnike moći lomiti našom snagom. Treninzi će biti tako koncipirani, da vam ne budu preteški, ali morate biti svjesni da se određene trkačke dionice moraju odraditi. Nakon svaka tri – četiri radna dana uslijedit će dan odmora – između ostalog, u svom predstavljanju rekao je novi trener Krešimir Crvenka.

IMG_9113-Custom

Novi kapetan bit će Luka Duvnjak, a zamjenik će mu biti vratar Krešimir Tomljanović.

Dogovorene su i pripremne utakmice. Prve će biti odigrane na turniru u Gornjem Bazju 25. srpnja, a na posljednju provjeru prije početka ligaškog natjecanja trebao bi doći koprivnički prvoligaš Slaven Belupo.

Dok je većina igrača odrađivala trkačke dionice i ostale vježbe koje im je zadao trener Crvenka, s tribina je trening promatrala trojka ozlijeđenih igrača, Fran Prister, Davor Sinjaković i novopridošli Antonijo Ognjenović.

IMG_9152-Custom

Juniori i kadeti, koji su priključeni radu sa seniorskom momčadi, nisu bez seniorskog iskustva. Veći dio njih već je protekle sezone ulazio u igru u prvenstvenim susretima te sigurno neće imati strah od nastupa u seniorskoj konkurenciji.

U klubu su uvjereni da će na krilima mladih igrača i dalje biti konkurentni ostalim momčadima u ligi. Ako ih “sreća imalo pomazi” mogili bi ostvariti puno bolje rezultate nego u protekloj sezoni.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content