Učenjem o mađarskom jeziku i kulturi završio program “Jezici naših manjina” u virovitičkoj Knjižnici

Završetkom učenja o mađarskom jeziku i mađarskoj kulturi, završio je program „Jezici naših manjina“ u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica koji je trajao protekla četiri tjedna. Prisjetimo se, radionice na češkom održavale su se prva dva tjedna učenja, a protekla dva tjedna maleni polaznici upoznavali su se s mađarskom kulturom i mađarskim jezikom.

O kulturi susjedne nam Mađarske učila ih je učiteljica mađarskog jezika Matea Jurković. Razgovarali su o mađarskim izumima, bajkama, tradicionalnoj hrani, upoznali se s mađarskim narodnim nošnjama i mnogim drugim zanimljivostima. Ovoga, ujedno i zadnjeg tjedna učenja, mađarski jezik približio im je učitelj Dávid Karácsonyi uz kojega su naučili izgovarati pozdrave, boje, životinje, ali i reći i čarobne riječi poput hvala, molim, volim te, svojim najmilijima.

– Programima poput ovih promiče se ideja multikulturalizma i jezične raznolikosti, djecu se od njihove najranije dobi senzibilizira na prihvaćanje naših manjina kao punopravnih članova našega društva. Program je sufinanciralo Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske. Zahvaljujemo djeci, roditeljima, medijima i svima ostalima koji nas prate i podražavaju ovakve programe – poručili su iz Knjižnice.

(www.icv.hr, Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content