Veleposlanik SAD-a u posjetu Gradu Osijeku i OBŽ: Američkoj Vladi najzanimljivija ulaganja u IT sektor

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić i osječki gradonačelnik Ivan Radić primili su danas (20. srpnja) veleposlanika Sjedinjenih Država u Hrvatskoj Marka Fleminga. Na sastamku se razgovaralo o gospodarskim temama, posebice IT sektoru i poljoprivredi te američkim ulaganjima na istoku Hrvatske, što je novinarima na press konferenciji nakon sastanka potvrdio i župan Anušić.

-Razgovarali smo o investicijama i suradnji o onome što moramo I trebamo činiti da bi kvalitetnije živjeli. Američkoj su vladi zanimljiva ulaganja u IT sektor, govorili smo o onome što se događa na IT sceni u Osijeku, govorili smo o poljoprivredi te svim onim problemima koje imamo i trebamo rješavati o na kojima ćemo ubuduće raditi. Dogovorili smo se da će gospodin Fleming u idućem posjetu obići naš Software City, a tada će imati i određene informacije o tome što ih zanima. Očekujemo možda tada i konkretniju realizaciju određenih prijedloga- istaknuo je župan Ivan Anušić dodavši kako se nastavlja suradnja sa strateškim partnerom i saveznikom ,SAD-om, zajedničkom članicom NATO saveza.

Gradonačelnik Ivan Radić potvrdio je da su se vodili razgovori u smjeru jačanja gospodarskih odnosa između Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i SAD-a, te da su se dotakli mnogih tema vezanih za potencijale grada posebice IT sektor.

-Siguran sam da su ovo prvi u nizu razgovora i da će oni uroditi dobrim rezultatima kako za SAD tako i za Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju- rekao je Radić.

Veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj Mark Fleminig rekao je kako je sretan što je posjetio Osijek te pohvalio njegovu ljepotu, kao i ljepotu cijele Hrvatske. Sastanak je ocijenio konstruktivnim te zaključio kako je sa županom Anušićem i gradonačelnikom Radićem razgovarao o prioritetima u Gradu i Županiji u idućem razdoblju. 

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content