Završna konferencija projekta “Učimo zajedno 4”: Za pomoć u nastavi preko 10 milijuna kuna

Projekt „Učimo zajedno 4“  koji je započeo 01. kolovoza. 2017. godine, završava 31. srpnja 2021. godine, te je jučer (petak) održana i Završna konferencija.

Projekt je pokrenut s ciljem osiguravanja pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama.

Ukupna vrijednost  projekta iznosi 10.872.432,00 kuna. Od navedenog iznosa 10 milijuna su bespovratna sredstva Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna, a 872.432,00 kuna osigurala je Osječko-baranjska županija. Prijavom na Javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije Županija je osigurala 70 posto od ukupnih sredstava koje je bilo potrebno osigurati iz vlastitih sredstava, te je temeljem navedenog Javnog poziva odobren iznos sufinanciranja od 610.702,40 kuna. Preostali iznos od 261.729,60 osiguran je iz vlastitih sredstava Osječko-baranjske županije.

– Tijekom protekle četiri godine osigurani su pomoćnici u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju. Važno je istaknuti da su projektom financirane plaće s pripadajućim doprinosima za 224 pomoćnika čime smo utjecali i na zaposlenost u našoj županiji. Također, već smo prijavili novi projekt kojim ćemo nastaviti pružati podršku djeci s teškoćama u razvoju i uvjeren sam da će se primjeri dobre prakse nastaviti primjenjivati i u buduće – kazao je zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić.

Pozitivna iskustva nakon provedenog projekta prenijela je ravnateljica OŠ kralja Tomislava Našice Vlatka Zahirović.

– U projektu sudjelujemo od početka, dakle već četiri godine. Inače, ove godine smo imali 12 pomoćnika osiguranih projektom i još dva pomoćnika osiguranih kroz projekt „Pomoćnici u nastavi“. Riječ je o izuzetno hvalevrijednom projektu nakon kojeg je vidljiv golem napredak kod djece, a dodijeljeni pomoćnici su i velika pomoć nastavnom osoblju u radu – istaknula je Zahirović.

Već četiri godine u projektu sudjeluje i OŠ Satnica Đakovačka kaže pedagoginja škole Valerija Živković.

– Ove godine smo imali pet pomoćnika u nastavi i jako smo zadovoljni rezultatima njihova rada s djecom s poteškoćama u razvoju. Primjetan je uspjeh u socijalizaciji učenika i nadamo se da ćemo nastaviti projektnu suradnju u budućnosti – zaključila je Živković.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content