1. ŽNL OBŽ Pavlović ”nosio” FEŠK do pobjede nad Omladincem: Jedinstvo slavilo protiv Hajduka iz Popovca, Slavonac bolji od Radnika

Nakon 180 odigranih minuta u 1. ŽNL OBŽ, Jedinstvo, Slavonac i FEŠK drže vrh tablice s maksimalnih šest bodova, a sve tri momčadi proteklog su vikenda odigrale prve domaće susrete. FEŠK je u Feričancima slavio protiv Omladinca, Jedinstvo protiv Hajduka iz Popovca, dok je Slavonac kod kuće bio bolji od Radnika.

Iako je Jedinstvo u konačnici ostvarilo uvjerljivu pobjedu, gosti iz Popovca odlično su se držali u prvom dijelu utakmice. Valentin Morvai već je nakon šest minuta igre doveo Hajduk u vodstvo, a odgovor na prednost gostiju čekao se do 30. minute prvog poluvremena kada je Rok Šarlija svladao Jerka Nikolića i vratio stvari na početak. Preostalo je nešto manje od pet minuta do kraja prvog poluvremena kada je glavni sudac utakmice Ivan Vučemilović-Šimunović dosudio kazneni udarac za gostujući sastav, no umjesto pogotka za 1:2, gol je pao na drugoj strani terena. Hajduk nije uspio realizirati kazneni udarac, a tri minute nakon spomenute situacije Ivan Grgić svojim je golom doveo Jedinstvo u prednost. Isti je igrač bio strijelac i za 3:1 u 63. minuti nakon čega su gosti iz Popovca jednostavno stali. Dvije minute kasnije David Janžek realizira kazneni udarac za 4:1, a na 5:1 povisio je Luka Harkanovac. Gosti su preko Ivana Jagetića uspjeli smanjiti na 5:2 u 82. minuti, dok je konačnih 6:2 postavio Deni Zemunić.

Odlična i čvrsta utakmica gledala se u Feričancima gdje je FEŠK nakon 90. minuta imao razloga za slavlje. Bojan Tadić, glavni sudac jučerašnjeg susreta, pred sam kraj prvog poluvremena dosudio je kazneni udarac za domaću momčad, a siguran realizator za 1:0 bio je Marin Pavlović. Pola sata prije kraja utakmice pao je pogodak i na drugoj strani. Igor Pastva, koji je sedam minuta ranije zamijenio Josipa Vavra, svladao je Matea Kneževića i donio Omladincu izjednačujući pogodak koji bi im osigurao jedan bod, no do toga ipak nije došlo. Pavlović je kapetanski predvodio momčad i svojim drugim golom, u 80. minuti, donosi pobjedu FEŠK-u i osigurava im nova tri boda.

Slavonac je na svom terenu u Ladimirevcima dočekao josipovači Radnik, a kako se dalo zaključiti iz uvoda, također su stigli do pobjede. Domaći sastav odlično je ušao u susret i poveo već nakon dvije minute igre kada je vratara Drakšića matirao Tomislav Milić. Novi pogodak na utakmici pao je u 32. minuti, za 2:0 pogodio je Ante Kordić, no prednost domaće momčadi u posljednjoj minuti prvog poluvremena smanjuje Dražen Živko. Zanimljiva utakmica gledala se u nastavu, Radnik je pokušavao dostići prednost i eventualno preokrenuti susret, no sve dvojbe oko pitanja pobjednika riješio je Matko Šestanj koji u 81. postavlja konačnih 3:1.

Ništa manje zanimljivo nije bilo niti u Đurđenovcu gdje je istoimeni domaći sastav dočekao Ratar iz Piškorevaca. Period bolje igre Đurđenovac je iskoristio u 26. i 36. minuti kada su golovima Danijela Ćosića i Roberta Marića stigli do prednosti od 2:0, a tim je rezultatom ujedno završeno prvih 45 minuta igre. Nakon deset minuta igre u drugom poluvremenu Ratar je golom Pavla Sikore ”prepolovio” prednost domaćina, no do izjednačenja i promjene rezultata nije došlo. Po završetku utakmice Matija Galić, pričuvni vratar gostiju iz Piškorevaca, zaradio je izravan crveni karton zbog prigovora na suđenje Danijela Samardžije, glavnog djelitelja pravde na subotnjem susretu.

Četiri pogotka vidjeli smo jučer u Kuševcu na susretu između Torpeda i Metalca, no pobjednik nakon 90. minuta nismo dobili. Torpedo je prvi došao u prednost pogotkom Dominika Radoša u 27. minuti, no do kraja prvog dijela golom Marka Barišića Metalac dolazi do izjednačenja. U 49. minuti prednost je otišla i na stranu gostiju kada je Leonard Kajtazi matirao Vinkovića, ali prednost do kraja utakmice nisu uspjeli zadržati na svojoj strani. Domagoj Kopecki svojim je pogotkom vratio ravnotežu u susret, a ujedno je postavio i konačan rezultat utakmice. Završilo je 2:2.

Po jedan pogodak manje na svakoj strani vidjeli smo u Vardarcu gdje je gostovala Baranja-Belje. Oba zgoditka ”pala” su u drugom dijelu susreta, a do prednosti je stigla domaća momčad koja je povela golom Matea Miličića u 53. minuti. Nakon što je igrač Vardarca, Igor Apčag, u svega dvije minute ”zaradio” dva žuta kartona što je rezultiralo isključenjem, gosti su krenuli na sve ili ništa. To im se isplatilo u 79. minuti kada su golom Dejana Dorotića izjednačili na 1:1, dok su nakon toga mreže mirovale. Utakmica je tako prema svemu viđenom završila najrealnijim ishodom, bez pobjednika.

Najuvjerljiviju pobjedu kola ostvario je Hajduk iz Marijanaca koji je na svom terenu s 5:0 ispratio Bratstvo iz Radikovaca. Ivan Mlinarević prvi se upisao u strijelce u desetoj minuti utakmice, na 2:0 povisio je Tomo Takalić, a konačan rezultat prvog poluvremena isti je igrač postavio svojim drugom pogotkom u 40. minuti. Marko Arnaut povećao je prednost Hajduka u 64., dok je peti i posljednji pogodak na utakmici postigao je Ivan Barić osam minuta prije kraja.

Dva pogotka Filipa Kodrića i jedan gol Ivana Senkovića bili su dovoljni za sigurnu pobjedu Viljeva nad Motičinom. Senković je doveo domaći sastav u prednost u 26. minuti i ujedno je bio jedini strijelac u prvom poluvremenu, dok je Kodrić svoje golove postizao u 64. i 75. minuti. Viljevo je ovom pobjedom ostalo na dva boda zaostatka za vodećom trojkom, dok je Motičina ostala na posljednjem mjestu bez osvojenog boda.

Osim Viljeva, četiri boda u uvodna dva kola osvojili su i Vardarac, Baranja-Belje, Đurđenovac i Torpedo, dok začelje tablice uz Motičinu drže Radnik, Hajduk iz Popovca i Bratstvo koji također čekaju na prve bodove.

(www.icv.hr, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content