3. HNL ISTOK Prvo kolo nove sezone: NAŠK na domaćem terenu dočekuje prošlosezonske prvake iz Belišća

Nogometaši Belišća nakon 34 prošlosezonska kola zasjeli su na prvo mjesto prvenstvene ljestvice i samim time “okitili” se naslovom prvaka 3. HNL Istok. Završnica sezone bila je izuzetno napeta. U posljednje kolo ušli su izjednačeni s Vukovarom 1991. koji im je “puhao za vrat” s jednakim brojem bodova, a o svemu su odlučivale utakmice u Belišću, odnosno Ivankovu.

Vukovar je u gostima slavio s minimalnih 1:0, a s obzirom na kretanje rezultata u Belišću, bilo bi im to dovoljno za prvo mjesto. Silvio Anočić doveo je Belišće u prednost od 1:0, ali su do isteka prvih 45 minuta gosti iz Kutjeva u potpunosti preokrenuli susret. Čim se krenulo s centra u drugom dijelu Stjepan Salapić vratio je stvari na početak, u 53. minuti Jurica Barišić još je jednom doveo domaći sastav u vodstvo, a konačnih 4:2 i veliko slavlje u redovima “crvenih” donio je Anočić svojim drugim pogotkom.

Ušlo je tako Belišće u kvalifikacije za 2.HNL, a “pomazio” ih je i ždrijeb koji ih je direktno poslao u finale gdje su čekali pobjednika utakmice između Mladosti iz Ždralova i Jaruna. Potonja momčad plasirala se u finale, slavila u Kustošiji protiv Belišća i samim time osigurala ulazak u viši rang.

S obzirom na prošlu sezonu, Belišće će i ove godine biti jedan od glavnih favorita za osvajanje naslova, a prva prepreka na tom putu bit će im našički NAŠK.

Našičani su posljednje mjesto prošle sezone izbjegli za svega pet bodova, ali s novim pojačanjima koji su pristigli u njihove redove ove se godine nadaju puno boljem rezultatu.

Klubu su pristupili Matej Šileš i Tomislav Topolovec, a pojačala su ih i dva dobro poznata lica za sve ljubitelje nogometa iz Virovitičko-podravske županije, Papukov Leo Kaltenbaher i Benjamin Dijanešić, donedavni igrač Slatine.

Hoće li NAŠK uspjeti “otkinuti” bodove jednom od glavnih konkurenata za naslov prvaka već nakon prvog kola, saznat ćemo ove subote, a susret je na rasporedu od 18 sati.

3. HNL Istok: 1. kolo

NAŠK – Belišće (subota, 21. kolovoza u 18 sati)

Čepin – Slavonac Bukovlje (subota, 21. kolovoza u 18 sati)

Vuteks Sloga – Slavija Pleternica (subota, 21. kolovoza u 18 sati)

Graničar Županja – Omladinac Gornja Vrba (subota, 21. kolovoza u 18 sati)

Zrinski Jurjevac – Darda (subota, 21. kolovoza u 18 sati)

Sloga Nova Gradiška – Vukovar 1991. (subota, 21. kolovoza u 18 sati)

Marsonia – Oriolik (subota, 21. kolovoza u 18 sati)

Kutjevo – Croatia Đakovo (nedjelja, 22. kolovoza u 18 sati)

Bedem – Slavonija (nedjelja, 22. kolovoza u 18 sati)

(www.icv.hr, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content