DANI OPĆINE SUHOPOLJE Najbolji paprikaš u “Suhopoljskom kotliću” skuhala obitelj Hećimović

Kakvog je okusa i kako izgleda najbolji srneći paprikaš danas su pokušale pokazati 32 ekipe na tradicionalnom Suhopoljskom kotliću. Manifestacija je to koja se održava u sklopu proslave Dana općine Suhopolje i blagdana Velike Gospe.

Općina Suhopolje kao domaćin svakoj je ekipi osigurala jednak “start” – meso divljači za otprilike 25 osoba, dok su ekipe trebale donijeti kotlić, začine i pribor za kuhanje. Ekipe su se, zbog epidemioloških mjera, mogle sastojati od dva člana. 

Prema ocjeni žirija, titulu najboljih ove godine odnijela je ekipa branitelja Suhopolje, odnosno obitelj Hećimović. Drugo mjesto pripalo je ekipi branitelja Orešac, čiji je predstavnik bio Zvonko Đurinić, dok su treće mjesto ekipi branitelja Suhopolje donijeli Marijan Brlek i Željko Anđelković. Nagrade i medalje najboljima uručio je načelnik općine Siniša Horvat.

– Suhopoljski kotlić je manifestacija koju održavamo već više od 10 godina i sretni smo što smo, nakon godinu dana pauze zbog koronavirusa, ove godine okupili 32 ekipe, a posebno što su i ove godine s nama ekipe koje dolaze i van granica naše županije – rekao je načelnik Horvat i čestitao pobjednicima. 

Miris paprikaša, koji se cijelo poslijepodne širio suhopoljskim parkom, privukao je brojne posjetitelje koji su na koncu mogli degustirati delicije iz suhopoljskih kotlića. 

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content