Doljanima iz Orahovice prvi Memorijal “Jurlina – Bušljeta – Buti” u Bukviku

Boćarski klub “Dalmatinac” iz Bukvika na svom je igralištu organizirao 1. Memorijalni boćarski turnir u čast svojim istaknutim preminulim članovima i igračima Milanu Jurlini, Franji Bušljeti i Ivanu Butiju.

Na turniru je sudjelovalo šest boćarskih klubova: Doljani Orahovica, Bulin Slatina, FEŠK Feričanci, VELS Velimirovac, Brezik iz Brezika Našičkog te domaćin BK Dalmatinac, a svečano ga je u ime općine Čačinci otvorio vijećnik Općinskog vijeća Mirko Mališ.

Memorijal Bukvik 2021 1

-Čast mi je pozdraviti vas u ime Općine Čačinci i načelnika Alena Jurenca na ovom prvom memorijalnom turniru u čast Ivana, Franje i Milana koji su sve ove godine bili zajedno s nama na raznim turnirima i prvenstvima i bili ključan dio našeg kluba Dalmatinac, ali evo unazad samo godinu dana ostali smo, nažalost, bez sve trojice. Zato smo sada ovdje, njima u čast, njima u sjećanje, a posebno pozdravljam obitelji preminulih kojima je danas najteže. Hvala Dalmatincu na ovoj inicijativi i siguran sam kako će ovaj turnir postati velika tradicija i zaštitni znak ovoga mjesta – rekao je Mališ otvarajući turnir.

Poseban štih otvaranju dao je bacanjem prve boće, unuk preminulog Milana Jurline, Duje, sa suzama u očima za svog djeda. Na kraju, nakon zanimljive borbe prvo mjesto odnio je BK Doljani Orahovica u sastavu Ivan Tomac, Jure Jurlina i Dražen Borda, drugo mjesto pripalo je Breziku, a treće Bulinu iz Slatine.

Memorijal Bukvik 2021 2

-Teško je bacati boće, igrati za ove velike ljude koji su do jučer bili tu s nama. Milan Jurlina je bio i dugo predsjednik, čovjek koji je živio za ovaj klub, a isto Ivan i Franjo uživali su biti na igralištu. Presretni smo što smo uz pomoć Općine uspjeli organizirati ovaj turnir za njih jer su oni to i više nego zaslužili – rekao je u ime kluba, prvotimac Dalmatinca Marin Bušljeta.

U sklopu ovog Memorijala održano je i pojedinačno natjecanje u kategoriji izbijanje, a pobjedu je odnio Marko Zuanović iz Boćarskog kluba “Dalmatinac”.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

Pobjednik BK Doljani Orahovica

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content