EHF EURO W17 PRVI BODOVI ZA HRVATSKU Tri pogotka Laure Oršulić u pobjedi protiv Švedske

Hrvatska kadetska rukometna reprezentacija nakon jučerašnjeg poraza protiv Rusije, jednih od glavnih favorita za osvajanje naslova prvaka, upisala je danas prve bodove na Europskom prvenstvu u Crnoj Gori. Izabranice Nenada Smiljanca slavile su u 2. kolu skupine B nad reprezentacijom Švedske 33:27.

Cijelo prvo poluvrijeme gledala se poprilično izjednačena utakmica. Hrvatska je u nekoliko navrata imala dva pogotka prednosti, Šveđanke su stizale zaostatak, ali je prvi dio ipak otišao na stranu naših djevojaka rezultatom 17:15.

Kada su igračice Pontusa Warda Wiklunda u 41. minuti vratile prednost na svoju stranu, bilo je sve izglednije kako je pred nama izuzetno napeta završnica. Ipak, reprezentativke su imale druge planove. Golovima Tene Megerle, Eme Balaško i Ive Bule te obranama odlične Eme Novosel, zaostatak se ubrzo pretvorio u novu prednost, a završnicu je predvodila naša Laura koja svojim golovima nije dozvolila Šveđankama novo priključenje. Sve je to rezultiralo na kraju uvjerljivom pobjedom rezultatom 33:27.

Najefikasnija u redovima Hrvatske bila je Iva Bule koja je postigla 10 pogodaka, a tri manje dodala je Sara Mardenić. Vratarka Novosel u današnjem je susretu upisala 11 obrana, dok su se Nika Galinec i Lea Zetović priključile s jednom obranom.

Sutra je dan odmora, dok ih u nedjelju očekuje dvoboj protiv susjedne Slovenije, dvoboj koji će odlučivati o prolasku u drugi krug natjecanja.

(www.icv.hr, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content