FOTO Omladinac u izuzetno jakoj konkurenciji do naslova na 10. Memorijalnom turniru “Nenad Grubić”

Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, u virovitičkom prigradskom naselju Koriji odigran je 10. Memorijalni turnir “Nenad Grubić” na kojemu je sudjelovao četvrtoligaš Graničar Bušetina, županijski prvoligaš Borova, županijski drugoligaš Lukač 05 i domaći županijski trećeligaš Omladinac.

U prvoj utakmici Lukač 05 je, igrajući s Borovom, dva puta imao prednost, ali je na kraju završilo neriješeno 2:2 . Strijelci za Lukač bili su Matija Tomšić iz igre i Renato Giba iz kaznenog udarca, dok je oba zgoditka za Borovu postigao Šamec. Boljim izvođenjem jedanaesteraca Lukač 05 se plasirao u finale.

Tijekom druge utakmice, koju su igrali Omladinac i Graničar Bušetina padala je jaka kiša. Gosti su dva puta bili u prednosti. Prvi puta strijelac je bio Karlo Petrinić, a drugi put Karlo Pelko. Domaći nogometaši su također postigli dva zgoditka. Oba puta strijelac je bio Vedran Grubić, prvi puta iz igre, a drugi put iz kaznenog udarca. Domaći su bili bliži pobjedi jer su propustili dvije odlične prilike za pogodak. Neprecizni su bili Filip Jeličić i Vedran Grubić. Kako je i druga utakmica završila 2:2, prišlo se izvođenju jedanaesteraca u čemu su domaći nogometaši bili bolji te došli do pobjede ukupnim rezultatom 4:3.

IMG_0607-Custom

Do početka susreta za treće mjesto kiša je stala, što je igračima definitivno olakšalo igru. Borova je ušla čvršće i odlučnije i povela zgoditkom Darko Obžetića. U prvom opasnijem napadu Graničar Bušetine Karlo Petrinić je postigao pogodak i poravnao na 1:1. U drugom dijelu Obžetić je još jednom svladao Eljfata Mehmedija, što je bilo dovoljno za pobjedu Borove 2:1 i osvajanje trećeg mjesta.

U finalnoj utakmici Lukač 05 je dva puta bio u prednosti. Prvi zgoditak postigao je Josip Šoštar odličnim lobom, a drugi puta precizan je bio Renato Giba s bijele točke. Domaća momčad nije se predavala i u dva navrata uspjela poravnati zgodicima Matea Fučkara i Filipa Jeličića. Po treći put utakmica na ovogodišnjem turniru završila je rezultatom 2:2, pa su se ponovno izvodili jedanaesterci. Omladinac je bio uspješniji i osvojio naslov. Momčad iz Korije pokazala je da će u idućem natjecanju imati respektabilnu momčad.

IMG_0656-Custom

Najbolji strijelac tunira bio je Vedran Grubić, dok je za najboljeg vratara proglašen Antonio Štefanec, obojica iz pobjedničke momčadi Omladinca. Za najboljeg igrača proglašen je Matija Tomšić iz Lukača 05.

Pehare i nagrade momčadima i najboljim pojedincima podijelili su članovi obitelji Grubić i predsjednik Omladinca Marinko Jeličić.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content