FOTO Podgorje u lutriji penala do naslova na domaćem memorijalu, Filip Buđak junak s dvije obrane u raspucavanju

Novi županijski prvoligaš Podgorje iz istoimenog virovitičkog prigradskog naselja već godinama organizira Memorijalni turnir “Cah – Krmpotić – Novak – Zec – Cvijanović”, a na turniru svake druge godine sudjeluje Bunjevac Gavran iz Krivog Puta, odakle potječu brojni žitelji Podgorja.

Dan uoči turnira na Spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima u centru Podgorja položena je buketa i upaljeni su lampioni.

U prvoj utakmici turnira Podgorje je bilo dominantno i s 4:0 pobijedilo Bunjevac Gavran. Tri zgoditka postigao je Marino Grizelj, a jednog je pridodao Matia Horvat.

IMG_2201-Custom

Plavi iz Jugovog Polja i Drava iz Terezinog Polja odigrali su “uspavanku” bez izrazitijih prilika za zgoditke. Završilo je 0:0, pa se pobjednik dobio izvođenjem jedanaesteraca. Nakon devet serija bolja je bila Drava rezultatom 8:7.

Treće mjesto osvojio je Bunjevac Gavran pobijedivši 1:0 Plave. Jedini zgoditak postigao je Lucijan Nekić.

IMG_2279-Custom

U finalnom ogledu između Podgorja i Drave bilo je puno nervoze. Obje momčadi su tražile dosuđivanje kaznenog udarca, ali se sudac Mladen Lukačević nije previše obazirao na to. Poveli su domaći zgoditkom Matie Horvata, dok je konačnih 1:1 postavio Ilija Trivanović. U izvođenju jedanaesteraca junak je bio vratar Podgorja Filip Buđak s dvije obrane. Podgorje je do naslova došlo ukupnim rezultatom 5:2.

Najbolji strijelac turnira bio je Marino Grizelj, a za najboljeg vratara je proglašen Filip Buđak, obojica iz Podgorja, dok je za najboljeg igrača proglašen Toni Margetić, igrač Drave iz Terezinog Polja.

IMG_2348-Custom

Pehare momčadima i pokale najboljim pojedincima podijelili su članovi obitelji Krmpotić, Novak, Zec i Cvijanović, virovitičko–podravski župan Igor Andrović, zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac, predsjednik Mjesnog odbora Podgorje Milan Krmpotić i predsjednik NK “Podgorje” Josip Đureš.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content