Izložba malih životinja i ove godine razveselila mališane: Svi koji još niste, posjetiti ju možete do 17 sati

I ove godine, kao i brojnih godina ranije, svoj doprinos obilježavanju Dana grada Virovitice dala je Udruga uzgajivača malih životinja ”Golub” iz Virovitice. Tako su danas (subota), u parku ispred Kazališta Virovitica, održali svoju tradicionalnu izložbu s preslatkim malim životinjicama kojima su razveselili sve okupljene, a posebno mališane i njihove roditelje. 

Članovi udruge ove su godine svim zainteresiranim posjetiteljima pokazali pedesetak golubova, tridesetak ukrasnih peradi, dvadesetak vrsta zečeva kao i velik broj raznih ptica.

IMG_7359-Custom
 – Ova izložba, možemo slobodno reći, postala je već tradicionalna povodom Dana grada Virovitice. Posjećenost je odlična s obzirom na kapacitet izložbe, ljudi mogu vidjeti sve od malih životinja, ptica, pataka, gusaka, patuljastih koza i ukrasnih kokica, a doveli smo čak i dva ponija koja su posebno oduševila djecu- rekao nam je tajnik Udruge uzgajivača malih životinja Virovitica Miroslav Radović.

Osim što su posjetitelji mogli razgledavati životinje, članovi udruge davali su i korisne savjete za držanje i ishranu istih, kao i sve ostale potrebne podatke.

– Najbitnije nam je, da od svih posjetitelja naših izložbi, dobijemo barem jednog mladog člana. Većina djece danas je za kompjuterima, televizorima, mobitelima…, tako da je interesa za jedan ovakav zanimljiv hobi, što se tiče uzgajanja malih životinja, zapravo vrlo nizak. Upravo ih na ovakvim manifestacijama nastojimo animirati i pomoći im oko svega što trebaju znati, a što se tiče prehrane, uvjeta za držanje životinja i ostalog- dodao je.

IMG_7291-CustomKako to inače biva u ovakvim situacijama, mališani nisu mogli skloniti svoje ručice s umiljatih životinja koje su također uživale u druženju, a, naravno, zadovoljstvo s izložbom nisu skrivali niti sami izlagači kojima je izuzetno drago što i drugi prepoznaju njihovu ljubav prema ovim predivnim stvorenjima.

Svi vi koji još niste uspjeli doći do parka ispred Kazališta i uživati u današnjoj izložbi, još uvijek nije kasno. Sve posjetitelje, životinjice će željno iščekivati na istom mjestu do 17 sati.

(www.icv.hr, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content