Javna vatrogasna postrojba Slatina bogatija za još jedno vatogasno vozilo vrijedno 2,3 milijuna kuna

- PROMO -

Jučer (srijeda) je u Policijskoj akademiji u Zagrebu održana svečana primopredaja vatrogasnih vozila nabavljenih u sklopu projekta “Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi Republike Hrvatske”. Taj je projekt realiziran u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. koji vodi Ministarstvo unutarnjih poslova, a isti se provodi u suradnji s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom.

Na jučerašnjoj svečanosti uručeno je 15 novih vatrogasnih vozila, a zahvaljujući Vatrogasnoj zajednici Virovitičko-podravske županije i odluci Zapovjedništva jedno je pripalo Javnoj vatrogasnoj postrojbi Slatina. Tako su zapovjednik JVP Slatina Stjepan Venus i vatrogasac Marijan Pšibila otputovali po novo šumsko lako vozilo marke Mercedes-Benz, opremljeno s vrhunskom suvremenom opremom u vrijednosti 2,3 milijuna kuna.

MG 1320

Jučer (četvrtak) je u prostoru Javne vatrogasne postrojbe Slatina održana mala svečanost primopredaje novog vatrogasnog vozila na kojoj je nakon postrojavanja vatrogasne postrojbe pod zapovjedništvom Stjepana Venusa, te intoniranja hrvatske i vatrogasne himne u ime Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije sve nazočne pozdravila županijska vatrogasna zapovjednica Mateja Fras Venus, u nazočnosti tajnika Davida Tržića.

– Vi ste kao glavna operativna snaga istočnog dijela županije dolaskom ovog vozila postali i najopremljenija postrojba u Virovitičko-podravskoj županiji. Posredstvom svih onih aktivnosti koje se ovdje održavaju u proteklih deset godina na neki su način Javna vatrogasna postrojba grada Slatine i Vatrogasna zajednica grada Slatine postali središte vatrogastva Virovitičko-podravske županije. Zahvaljujem vam na tome i čestitam na ovom vozilu koje ćete nakon niza edukacija moći operativno koristiti u svrhu vatrogasnih intervencija budući da se radi o vozilu opremljenom suvremenom tehnologijom, a slična će vozila stizati ovdje i u narednom periodu – rekla je županijska vatrogasna zapovjednica Mateja Fras Venus te se zahvalila svima koji su posredovali da JVP Slatina dobije ovo vozilo. To su prije svega zapovjednici cijele Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije koji su to odobrili jednoglasno, zatim Ministarstvu unutarnjih poslova, Virovitičko-podravskoj županiji i Gradu Slatini.

MG 1349

Zahvalu za novo vozilo uputili su i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Slatine Branko Belošević i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić u nazočnosti svog zamjenika Ilije Nikolića.

– Jedno ovakvo vozilo nam je izuzetno potrebno s obzirom na konfiguraciju terena na ovom našem području koji je većinom brdski, te je nepristupačan za naša dosadašnja vozila – istaknuo je Belošević.

– Dijelim vašu radost što smo na neki način okrunili sve ono što radimo proteklih nekoliko godina, a kroz koje su se i Vatrogasna zajednica i Javna vatrogasna postrojba grada Slatine opremile na onaj pravi način te smo jednom zajedničkom sinergijom uspjeli doći do velike razine operativne opremljenosti. Nadam se da će potrebe za intervencijama biti što manje, a da će spremnost biti što veća tim više što ćete umjesto na simulacijama, moći vježbati na ovakvom vrhunski opremljenom vozilu iz prve ruke – rekao je gradonačelnik Ostrošić te najavio sljedeći korak:

MG 1331

– Nadam se da ćemo uspjeti ovu postrojbu preseliti u novi prostor na slatinskoj obilaznici. U ovom ciklusu projekata koje će financirati Europska unija imamo vrlo brzo spreman projekt koji će omogućiti jednu novu zgradu i uređen prostor gdje će slatinska Javna postrojba imati sve ono što u ovom, sada već premalom prostoru nedostaje. To nam je cilj o kojemu se već duže vremena razgovara, a već sljedeći tjedan dogovoreni su prvi sljedeći koraci koji vode finalizaciji projektiranja i stvaranja svih preduvjeta kako bi se konkretno moglo krenuti u taj veliki projekt koji će biti kruna svih napora u posljednjih nekoliko godina – zaključio je Ostrošić.

Novo šumsko lako vozilo potom je posvetio vlč. Nikola Legac, dosadašnji upravitelj Župe Presvetog Trojstva u Turnašici i dušobrižnik u Općoj županijskoj bolnici u Virovitici, a koji je od 1. kolovoza u Slatini župnik “in solidum”, što znači pomoćnik i suradnik upravitelja Župe vlč. Dragana Hrgića.

MG 1312

Zapovjednica Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateja Fras Venus potom je uručila ključeve novog vatrogasnog vozila zapovjedniku JVP Grada Slatine Stjepanu Venusu koji se zahvalio svima koji su doprinijeli nabavi novih vatrogasnih vozila na području cijele Hrvatske što je trajalo oko četiri godine, te je nabavljeno 91 vatrogasno vozilo u sklopu modernizacije vatrogasnih postrojbi RH. Tom je prigodom istaknuo kako je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović prilikom primopredaje vozila na Policijskoj akademiji u Zagrebu rekao da je dao nova zaduženja kako bi se pokrenuli novi projekti kojima bi se nastavila nabava novih vatrogasnih vozila.

(www.icv.hr, adf, mf, foto: D. Fišli)

Povezane vijesti

Skip to content