Još jedan Dan pečenjakov privukao mnoštvo gostiju: Uživalo se u ukusnim pečenjacima i odličnom koncertu tamburaškog sastava Gazde

I ove se godine središtem Pitomače zahvaljujući Dečkima z Dravske, Općini Pitomača i Turističkoj zajednici ponovno širio miris pečenjaka. Nakon godine pauze zbog koronavirusa na ovogodišnjem 14. Danu pečenjakov okupilo se mnoštvo mještana općine Pitomača, ali i okolnih mjesta. I stari i mladi uživali su u ukusnim pečenjacima. 

Kako kažu idejni začetnici i organizatori, Dečki z Dravske, smisao ove manifestacije od početka je bio zabaviti i okupiti mještane koji nisu otišli na ljetovanje na more. Tradiciju njeguju već 14 godina, a cilj im je sve prenijeti na mlađe generacije. 

– Od početnog manjeg okupljanja i druženja danas je ovo prava manifestacija na jednoj višoj razini. Uistinu smo iznenađeni i sretni ovakvim odazivom naših mještana – rekao je jedan od Dečkiju z Dravske Marko Kaša. 

Dečki su se uz ionako toplo vrijeme i visoke temperature dodatno grijali i uz vatru.  Pekli su pečenjake na “vatrenim orguljama”, na vilama, ali i kuhali u kotlovima. No, sve su to odradili s osmijehom.

IMG_20210808_191831

Prema riječima direktorice općinske Turističke zajednice Ivone Pankaz u samoj manifestaciji sudjeluju brojni građani, udruge i poduzetnici s pitomačkog područja. 

– Posebnost ove manifestacije je što je u nju zaista uključeno kompletno građanstvo, odnosno svi mještani općine Pitomača od javnih službi, od udruga u kulturi, naših vinogradara, privatnika i naših ugostitelja. Veselimo se svemu tome, veselimo se dobroj glazbi, kvalitetnoj atmosferi, kvalitetnoj hrani i naravno dobrom piću – istaknula je Pankaz.

A za glazbeni dio dana bio je zadužen tamburaški sastav Gazde, koji su i više nego ispunili očekivanja posjetitelja. Uz zvuke tamburice rasplesali su se kako najmlađi, tako i oni stariji. 

IMG_20210808_194411

Osim pečenjaka posjetitelji su mogli kušati i ukusne starinske delicije od kukuruza koje su pripremile vrijedne članice udruga s područja općine, a da ne bude žednih, pobrinuli su se Udruga vinogradara, podrumara i voćara „Aršanj” te drugi pitomački poduzetnici.

(www.icv.hr, ml)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content