Kolovoz u Svetištu Gospe Voćinske: Donosimo raspored hodočašća i misnih slavlja

Jedan od najvećih kršćanskih blagdana Uznesenje Blažene Djevice Marije, u narodu popularnije zvana Velika Gospa, bit će svečano obilježena u Svetištu Gospe Voćinske.

Uvod u svetkovinu započeo je duhovnom pripravom uoči Velike Gospe koja traje od 12. do 14. kolovoza. Pobožnost je svakoga dana u 18 sati, a nakon toga u 18.30 sati je sveta misa.

Na sam blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije u nedjelju, 15. kolovoza, predviđene su tri mise: u 7.30, 11 i 18.30 sati, a bit će i hodočašće obitelji s brojnom djecom. Svetu misu u 11 sati predvodit će msgr. Antun Škvorčević, požeški biskup.

Od 16. kolovoza počinje duhovna priprava uoči blagdana Gospe Voćinske. Pobožnost će biti svakoga dana u 18 sati, a nakon toga u 18.30 sati sveta misa. Svakog dana prije svete mise bit će mogućnost za svetu ispovjed. Duhovna priprava traje do 20. kolovoza.

Hodočašće Katedralnog, Posavskog i Zapadno-slavonskog arhiđakonata je 21. kolovoza kada se obilježava blagdan Gospe Voćinske. Predviđene su tri mise: u 7.30, 11 i 18.30 sati kada će biti središnje hodočasničko-euharistijsko slavlje, a misu će predvoditi požeški biskup Antun Škvorčević.

Blagdan Male Gospe obilježava se u srijedu, 8. rujna, kada će biti hodočašće Slavonsko-podravskog arhiđakonata Požeške biskupije, a svetu misu u 18.30 sati predvodit će također požeški biskup.

(www.icv.hr) 

Gospa program 2021 2

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content