Na Veliku Gospu obitelji Požeške biskupije s brojnom djecom hodočastile u Voćin

Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo – Veliku Gospu, 15. kolovoza 2021. u Voćin su hodočastile obitelji Požeške biskupije s brojnom djecom. Središnje euharistijsko slavlje na otvorenom prostoru pokraj svetišne crkve predvodio je biskup Antun Škvorčević, a među koncelebrantima bio je prepošt požeškoga Stolnog kaptola sv. Petra Ivica Žuljević, dekan Slatinskog dekanata Dragan Hrgić, voćinski župnik Ivan Ereiz i tajnik Matej Siluković.

Biskup je na početku uputio pozdrav Isusovoj Majci pred likom Gospe Voćinske, a zatim je izrazio dobrodošlicu nazočnim obiteljima s brojnom djecom i svim drugim hodočasnicima, istaknuvši znakovitost njihova dolaska u Voćin.

Nakon popričesne molitve sudionici slavlja iskazali su Blaženoj Djevici Mariji svoju odanost poklicima pouzdanja i molitve, a zatim je biskup izrekao čin predanja obitelji Isusovoj Majci. Na svršetku slavlja biskup je izrazio uvjerenje da je Isusova Majka osjetila toplinu srca, odanost, poštovanje i zahvalnost sudionika slavlja, i da je svojom majčinskom ljubavlju prigrlila njihove obitelji, napose njihovu djecu i mlade. Zahvalio im je za sve ono što prinose kao žrtvu ljubavi za život, za svoju djecu, za Crkvu i za našu domovinu. Zahvalio je i svećenicima koji su u ispovjedaonici služili Božjem milosrđu, koncelebrantima, župniku i voditelju svetišta Ivanu Ereizu, časnim sestrama, pjevačima i svima koji su dali svoj doprinos u organizaciji ovog hodočašća te je na sve njih zazvao Božji blagoslov.

Nakon kratkog odmora obitelji s brojnom djecom uputili su se u dvoranu Hrvatskog doma u Voćinu, gdje su ravnatelj Caritasa Požeške biskupije Mario Večerić zajedno s tajnicom Katarinom Paulić te voditeljicom Centra “Pro vita et familia” Anom Matković za njih priredili prigodni program. Među ostalim najavljeno je da će pred početak nove školske godine, kao i ranijih godina, obiteljima s brojnom djecom biti dostavljena novčana potpora Požeške biskupije.

Cijeli tekst i fotografije možete vidjeti OVDJE.

(pozeska-biskupija.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content